ДРЕВНАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ НА БАЛКАНИТЕ,БЪЛГАРИ И СЪСЕДИ - ПРИШЪЛЦИ ИЛИ КОРЕННИ ЖИТЕЛИ

Учили сме в училище, че нашия народ - а и съседите ни - сме пришълци в тази част на света. Това е официалната версия на "държавните историци" от Освобождението насам. В действителност нещата стоят другояче: - Версията, че сме пришълци в собствената си страна е една нова версия, наложена официално през последните 100-150 години. - Допреди само 150 години - столетия и хилядолетия назад - се е учила съвсем друга история. И историците от древността до 19 век разказват друга история...
Прочети цялата публикация

Коментари

 1. (thumb up) (thumb up)

 2. За щастие, във времето се появяват разни факти опровергаващи догми набивани на няколко поколения в главите. Един ден истинската история ще катурне кремълските притчи :) (thumb up)

 3. (thumb up) (thumb up)

 4. След като по българския календар сега сме 7516г. /а за календар трябва да имаш астрономи, математици, т.е. държава/какви гърци и византийци пак се набъркват и защо се акцентира само върху Балканите след като сме държали и пътя на коприната и Кавказ и Волга и какво ли не. Сега остава някой ˝българин˝ да почне да цитира и ˝американските древни хроники˝ :D Балканите са били просто една от провинциите ни, кервана тръгва от Казан и пристига в Плиска и все през българско пътува!

 5. (thumb up) (thumb up)

 6. Гърците са били скитническо племе населяващо днешна южна Италия.По скоро Пулия и Калабрия.Развивали са търговски връзки по море с сарацини и маври.И сега все още има запазени гръцки думи в диалекта на тези области.Не българите са скитници а гърците. :D :D :D

 7. http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/gurci.htm :) (thumb up)

 8. ˝По света са известни само три народности, при които паразитизма е доведен до идеология и начин на съществуване - това са евреите, гърците и циганите˝. (thumb up) (thumb up)

 9. Разбира се че от Африка са дошли, но първо в южна Италия по късно по сегашните си земи.Говоря за месапите.

 10. месапите наследници на илирите.

 11. (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 12. Благодаря ти Амеро! В ляво има доста интересни линкчета, а като ги отвориш някои се повтарят, но се отварят и нови - неизчерпаем извор на непозната история! Супер си (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 13. Преселението на еврейските племена става по поска от Африка-днешна Сицилия южна Италия-Албания -Гърция.В по античните писания са представени като народа на Дауните.Морски пирати от индоевропейски произход.

 14. Що така бе хора, само на глупостите наблягате. Кои евреите са от Африка, малкото останали мурави семити, даже във филма за Хан Аспарух е показано че една от държавите ни воюва с хазарите/т.е. евреите днес по света/. Я да видим как един евреин говори за своя произход, вяра и нрави: http://data-bg.com/freedman.htm

 15. v.p. - Филма казваш..Някой от нас даже са участвали там.Мда беше друг строй, бяха големи лъжи .... :P

 16. Амеро , искрено ме заинтересува с тази теза за гърците. (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 17. :D :D (thumb up) (beer) (beer)

 18. За лъжите във филма съм съгласен, има достатъчно, но за хазарите нямаше как да излъжат понеже факта е отбелязан в доста хроники, а и хазарите/днешните евреи/ не се и оптаха да го скрият. И нека не приемаме Херодот за баща на историята, изглежда смешно. Ето един добре поднесен пример: http://veso1985.log.bg/article.php?article_id=17041

 19. Ако и след този пример някой продължи да мрънка за римляни, гърци и хазари, аз ще изиграя ролята на хамстера от долния виц: Събрали се вълка, заека и хамстера и решили да се правят на шпиони. Заека решил, че е редно да имат псевдоними и казал: -Аз ще съм Зую. Вълка казал: -Аз ще бъда Вую А хамстера умърлушено казал: -Е аз се отказвам :)

 20. Някак си не мога да се гордея, че съм българка. Изчезвам при първа взможност :D (thumb up)


Добави коментар

Свързани теми