Да се забрани ли със закон шофирането на автомобили в БГ с десен волан? | Отговорите на вашите въпроси

Все по-често се срещат автомобили "нов внос" с десен волан, поради евтината си цена.Удачно ли е според вас да се шофира такъв за нашите пътища?
Прочети цялата публикация

Коментари

 1. Естествено,опасно е!

 2. Ако не бяхме в Европейския съюз би могло :)

 3. Познавам хора, които карат такива коли и казват, че се свиква бързо.

 4. Май е по-добре да се забранят тези автомобили тук

 5. asheara , тук не става въпрос за свикване с автомобила, а за рисково шофиране при изпреварване. И за това че този тип автомобили не са направени за България.

 6. Именно,Нико.Че то целият ни живот е съвкупност от навици... ;)

 7. да ;) да се забрани! :) (thumb up)

 8. Няколко пъти живота ми е висял на косъм заради фенове с коли с десен волан. Категорично съм за забраната им . А тези дето свиквали с тях да си ги карат на "къра" там няма да пречат на никой ...

 9. Още повече, че колите с десен волан са предназначени за движение на автомобила в лявото платно а в БГ нещо всички се движат в дясно :D ... Предпоставка за ПТП а щом има такава трябва моментално да се забранят (thumb up)

 10. Няма начин да се забранят, ние сме държава-членка на ЕУ, и като такава трябва да позволяваме коли с десен волан да се движат по пътищата ни. Във Великобритания спокойно можете да отидете и да си карате с личния автомобил(стига да се движите вляво), никой няма да ви направи проблем за левия волан. А колите с десен волан се продават като топъл хляб, понеже цената им върви на 50-70% от тази с ляв. А преди 2 месеца бях видял джип Митсубиши на видима възраст не повече от 4 години с десен волан, и се продаваше за 7 бона! Опасно е при изпреварване, наистина, но какво може да се направи? Да им се забрани да изпреварват?

 11. Позволено е да караш кола с ляв волан в Англия, но само ако минаваш през страната.... ако трябва да я регистрираш там дали ще ти позволят ... (не че съм запознат)

 12. колко катастрофи има с такива автомобили? ежедневно си заминават по 3-4 човека, въпреки "правилният волан" идиотите си карат в насерщното движение все едно са безсмъртни и правят опити за летене.

 13. И аз мисля като ppktechno , за забрана и дума не може да става ,иначе и всички Европейци ,не биха стъпили на Острова ,ако и те въведат реципрочно тази мярка .Лично не съм ходил и шофирал ,но от приятели съм чувал ,че лесно се свиква с ляв волан и "английско"движение,значи ,че не е трудно да се свикне и с десен волан и европейско движение ,....,ама пък и тия ингилизи-всички на терсене ,те наопаки!

 14. За преминаващите с десен волан нямам нищо против, но да си докараш кола с десен волан и да я регистрираш тук и да си я караш години като застрашаваш околните някак си ми е непонятно ...

 15. В чертите на ЕС т.н. регистрация ,става доста условно понятие,колко "русенски" коли са собственост на румънци ,заради по-ниски такси ...сега не зная ,но по едно време го имаше това явление..

 16. А и въпросът в постинга е " Да се забрани ли шофирането..." а не регистрирането ,а времето на шофиране ,не се упоменава ...,някой със скоростта на костенурка ,може да преминава и 20 г. през 500километрова България.

 17. Съгласявам се с анализа на фактите (thumb up)

 18. Аз съм ЗА забрана на РЕГИСТРАЦИЯТА на коли с десен волан. Привържениците на "условното" регистриране нека си направят сметката за постояните разходи свързани с регистрацията в Англия и "поевтиняването" на колата заради десния волан. Това са технически прегледи, застраховки, данъци :P

 19. Аз не съм шофьор но по улиците има всякъкви луди с десен или ляв волан е без значение, лошото е , че дават книжки на хора които не могат да карат а те са най-опасни

 20. С кола с десен волан е много трудно да предприемеш изпреварване. И има 2 варианта: - или ще рускуваш и така излагаш на опасност себе си и другите участници в движението - или ще си останеш в колоната и няма да изпреварваш 9щот те е страх) Но понеже знаме, че у нас са малко тея дет ги е страх, за това има по-голяма опасност да изтрепеш хората. Така, че и аз съм малко против. А и не не е нормално да си обратно на всички - ей така на пук. Но какво да се прави, тая евтиния ни докарва до саморазрушение.

 21. Има и още нещо-срещу около 1500 лв. колата се преработва и става с нормалното за нас -ляво управление,и пак като цяло колата излиза по-евтина за съответната марка и възраст.Тук идва и още един момент -много от тези коли съм виждал и по къра/полето/,където не се изпреварва,закупени точно с тази цел -за мама и тати на село...Да не забравяме ,че и добрия стар "Беларус" е по-скоро с десен волан и скоростите се включват с лява ръка ,а допълнителната седалка е вляво от "тракториста"...

 22. Хахаха. За тази цел май никой няма да има нищо против. (thumb up)

 23. Каква е тази любов на българите към забраните? Особено, когато се отнася до ограничаване правата на някой друг!... :(

 24. @Ivanko, защото в България пък сме се засилили да спазваме забраните... Законите и забраните в по-голямата си част са в полза на обществото. Не съм против вноса на такива автомобили, но при условие, че няма никакъв проблем волана да се прехвърли от правилната страна, защо да не се прави?! Защото гледаме да минем тънко... Еми като не ти стигат парите за Мерцедес, купи си Фиат например. Всичко това е заради "гъзарията": "Ето виж ме карам скъп автомобил, защото ти си прост и за същите пари си взел евтин с ляв волан"

 25. След това да се забрани и на "леваците"" да шофират - смятам, че не се справят добре с дясното разположение на скоростния лост ... :D

 26. На "леваците", трябва да им вземат книжките направо. А "левичарите" си се справят добре и с дясна ръка, не ги мисли тях.

 27. Радвам се, че схващаш идеята ..

 28. тогава защо им регистрират колите....


Добави коментар