СИЛАТА НА МОЛИТВАТА: Положителна визуализация

СИЛАТА НА МОЛИТВАТА: Положителна визуализация

Положителните представи пораждат желателни последици, отрицателните - отрицателни последици. Молитвите ни помагат да изградим такова положително отношение... Най-силна е молитвата когато...
Прочети цялата публикация
Коментари

 1. http://blog-this-shit.blogspot.com/2010/02/blog-post_27.html

 2. Често обаче, да се чувстваме негативно, да се тревожим и концентрираме върху лошите моменти и възможности в живота, се е превърнало в един неосъзнат навик и модел поведение. Да превъзмогнем това, се оказва една много трудна битка. Ако не сменим програмата която вече е вкоренена в нас, то опитите за промяна в отношението ни ще бъдат временни, а рано ии късно ние отново ще се върнем към програмираното си поведение. :)

 3. Точно тук Методът Силва е много полезен. Чрез техниките на медитация ние можем да се програмираме положително създавайки нови положителни представи, които визуализираме и затвърждаваме в подсъзнанието си.

 4. Хубаво е понякога просто да обърнем сърцата си към нещо по-светло и чисто чрез медитация, молитва, визуализация, или най-добре като отидем и направим нещо добро за хората около нас.

 5. Що се отнася до Ко-мун-изма може да прочетете http://marxerrors.blogspot.com/2008/08/1.html Наскоро четох биография която описваше как обучават хората в Комунистическа Северна Корея да са негативни и критични... задължавайки ги всеки ден да критикуват най-близките около себе си. Но какво друго да измисли материалистичния, атеистичен ум... логиката им винаги стига само до песимизъм и черногледие. По ми харесва положителното духовно отношение. ;)

 6. Приятелю, не забравяй, че използваш ˝материалистичен˝ компютър. Живееш в материален свят с материални закони. Здравословната критика е много по-добрият вариант от сляпата вяра и покорство пред слабоумният водач. Интересно, хем имаш знак инг и янг, хем признаваш само оптимзма - ако балансът между двете се наруши, нищо хубаво не произлиза.

 7. :DЩе медитираме и визизиулизираме като се пенсионираме. Сега така те гони ежедневието, че все едно по цял ден медитираш,т.е. не чувстваш нищо :D :D

 8. Точно така, духовното трябва да използва матерялното, а не обратното. (thumb up)

 9. При комунизма, матерялизма доминираше духовното и видяхме колко ужасни бяха резултатите. :D :D :D

 10. Ако според теб ˝духовно˝ значи да вярваш в зъл и фашистки пустинен бог и да играеш по свирката на жив бог (Мун), наистина жалко. Какво точно значи това духовно? Защо ако умират хора страдате тогава?

 11. Не може да се отрече, че в комунизма имаше вяра в ˝живи богове˝. Техните портрети ги виждахме по религиозните им паради и ги обожествявахме. Това движение (както религиите) залагаше на пропаганда, а не на разбиране.

 12. ˝Istinskiyat bashta-Muun˝. - Tova e neseriozno. Molitvata vodi nachaloto si dalech predi Muun i Silva. Tya e sukroveno obshtuvane na dushata s Boga.

 13. Y2K-Proto, zdraveite. Poneje ni suvetvate da chetem. Molya Vi, bez da vi suvetvam, da prochetete ˝Christian theology˝ by Millard Erickson. Ima ya prevedena na bulgarski ezik, a sushto e dostupna bezplatno na angliiski v Internet. Tozi avtor e priznat za nai-dobriya uchen na XX i XXI vek v oblastta na Teologiyata. Mojete dori da publikuvate chasti ot knigata v svejo.net.

 14. Надявам се не искаш да кажеш, че забраняваш на всички други да се молят. Понеже така звучи. Уточни си логиката... Понеже такова твърдение би било абсурдно. Истината е че молитвата въобще не би трябвало да съществува. Но понеже духовните ни сетива са затворени след грехопадението, трябват молитви... :) :) (thumb up)

 15. Няма хора богове. Бог е един. Той е родител на цялото човечество. Ние хората сме негови деца, та дори и да не вярваме в Него. Всички основни религии не са врагове, а са по-скоро нещо като братя с един баща. За съжаление от невежеството си децата понякога се бият или глупаво спорят кой бил по-голям и по-силен и по-прав... Но това са детски глупости и трябва да спрат. :)

 16. Горе долу добре, ама какво е това ˝грехопадение˝?

 17. Logikata mi e, che vseki moje da se moli, po kakuvto nachin jelae. - Svobodni sushtestva sme. No molitvata ima smisul, samo ako e svurzana s pokayanie-sujalenie za zloto, koeto sme storili v tozi svyat s misul, deistviya ili chuvstva, priemane Deloto na Jesus Christ kato izkupitelno spasitelno v nashiya jivot i blagodarene na Bog za vsichko, koeto e izvurshil za nas. A inache, dori i ateistite se molyat.

 18. На мен лично ми допада този метод на Д-р Хосе Силава, всичко е много лично, на някого може да не му хареса. Все пак има свободна воля нека не забравяме и това. Да атеистите също вярват и се молят. Бог за всички е един, колкото и да го отричат много хора в даден труден момент, всеки се моли и се сеща за Него. Хубав и усмихнат ден ви пожелавам! :) (thumb up) (coffee)

 19. Да де, ама едва ли този е точно описаният бог в библиите, кораните и другите политически книги на примитивните хора :D (thumb up)

 20. Естествено, че не е ! всичко е на подсъзнателно ниво, мисълта е много силно нещо! (thumb up)

 21. :) (thumb up) (thumb up)

 22. (thumb up) (coffee)

 23. А какъв е този Силва? Аз чета д-р Хей и съм много доволна от теорията и за положителното мислене.Наистина помага,особено като си отчаян.

 24. :D :D :D много, много голяма усмивка. Може и да може, но ние сме на светлинни години от такава нагласа :D :D

 25. (thumb up) (thumb up) :)

 26. Как работи Методът Силва според Принципа http://duhovnia-sviat.blogspot.com/2010/03/blog-post_5630.html Защо умът ни, може да ни разболее, а също може и да ни излекува? Понеже духовната ни душа и физическата (мозъкът) са в постоянна връзка. Когато се успокоим (влезнем в т.н. ˝алфа ниво˝) ние спираме дейността на мозъка и поставяме духовната си душа в позицията на субект. Само в това състояние ˝Положителните представи˝ пораждат желателни последици.

 27. От грехопадението духът ни е захлупен и доминиран от физическото, животинското в нас (физическата ни душа). Когато мозъкът ни е прекалено активен (физическата душа е субект) и поради това огромния духовен потенциал който притежаваме е блокиран. Мозъкът върви срещу всичко което си помислим - понеже веднага започва да се притеснява. Духът ни, обратното, никога не се притеснява, никога не е убъркан, в безверие, в безпътица. Духът ни винаги знае отговора. Духът ни винаги е във връзка с Бог.

 28. От грехопадението духът ни е захлупен и доминиран от физическото, животинското в нас (физическата ни душа). Когато мозъкът ни е прекалено активен (физическата душа е субект) и поради това огромния духовен потенциал който притежаваме е блокиран. Мозъкът върви срещу всичко което си помислим - понеже веднага започва да се притеснява. Духът ни, обратното, никога не се притеснява, никога не е убъркан, в безверие, в безпътица. Духът ни винаги знае отговора. Духът ни винаги е във връзка с Бог. :)

 29. Силва метод - метода Силва (Методът на Силва) Представите, които съхраняваме в съзнанието си, имат видимо въздействие върху нашето здраве. Това ни разкрива Хосе Силва създателят на Метода Силва. Хосе Силва е създал една уникална система на ментална динамика, визуализация, която абсолютно съответства на Божествените принципи разкрити от Преп. Мун. Всъщност Обединителния принцип дава много дълбоко принципно обяснение на тези процеси.

 30. За да стигнат хората до методът на д-р Хосе Силва, трябва да са чели или поне чували за астрална проооекция, съзидателна визуализация, да са наясно със себе си и много други неща. Трябва да имат и духовната нагласа. Така, че не всеки приема този метод. Нищо, че е от миналият век.


Добави коментар