ТЕХНИКА НА МЕДИТАЦИЯ: Методът Силва - Разяснение на Принципа

Хосе Силва, създателят на Метода Силва, е създал една уникална система на ментална динамика, визуализация. Как работи Метода на Силва според Принципа? Как да се научим да ползваме огромния си духовен потенциал? ...
Прочети цялата публикация
Коментари

 1. Принципът обавнава обстойно връзката между духовното и физическото˝Аз˝ на човека. Защо Мотодът Силва е толкова ефективен и как работи? Понеже духовната ни душа и физическата (мозъкът) са в постоянна връзка. Когато се успокоим (влезнем в т.н. ˝алфа ниво˝) ние спираме дейността на мозъка и поставяме духовната си душа в позицията на субект. Само в това състояние ˝Положителните представи˝ пораждат желателни последици.

 2. Който разбере същността на процеса зад Метода Силва ще осъзнае какво блокира духовното ни израстване и какво означава духовното развитие. Но не трябва да забравяме, че центъра на всичко трябва да е сърцето. Сърцето е най-централния аспект на нашия дух. Каквито и способности да развием, без да развием способността да даваме любов, те няма да са ни от полза.

 3. :) Прекрасен метод, много помага (thumb up)

 4. Добро утро! (coffee) (coffee) (coffee)

 5. Привет и от мен! :) :) :) (thumb up) (coffee)

 6. (thumb up) (thumb up) (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 7. Карала съм този курс и в Лондон, и в София. Курсът тук се провежда на много високо ниво. Единственият проблем е, че участниците в курса непрекъснато закъсняват и прекъсват медитацията на другите. (thumb up) :D

 8. Техниката ˝Силва˝ съвсем не са общите приказки за духовното и тям подобни тралалайки.И за да ги приложиш, се изисква доста усилие и нетрадиционни и нестандартни за нашето общество похвати, които в крайна сметка си мислиш ,че прилагаш, но си далеч от истината.Като информация, че и Силва е работил в тази насока, го приемам,но релните постижения изискват отказ от неща,които в устройството на нашия живот трудно можем да си позволим.Така мисля аз :D

 9. Да изисква се да броиш за да се успокоиш. Постигам същите резултати без да броя. Просто трябва да се успокоиш и да се фокусираш. Човек на който духът му лесно натделява над физическото съзнанеи лесно го постига. По големите материалисти, трудно. :D

 10. Отнема ми една минута цялата концентрация и визуализация и ефекта е невероятен. (thumb up) :)

 11. Самият Хосе Силва обяснява, че който е свикнал да се моли, не му трябва време да се концентрира, може директно да превключи на такова дълбоко духовно ниво и да има много ефектива Медитация. Но Методът на Силва си е направо молитва, понеже директно визуализираш неща които искаш, а не просто да медитираш като упражнение и за успокоение.

 12. Методът Силва, не е понацея, ако нямате връзка, сБог, ъои е само средство за връзка,и не всеки може да я осъществи.(но аз мога).

 13. Метода Силва не използва мозъчните способноти, както някои го обясняват. Напротив, Методът Силва се стреми да намали мозъчната дейност (влизайки в алфа-ниво, приспиване на мозъка), за да може духът ни да вземе превес. Тогава се освобождават невероятните ни духовни способноти.

 14. (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 15. точно сега наистина имам нужда от това, но просто не мога да успокоя съзнанието и ума си дотолкова... преди успявах

 16. Техниката за визуална медитация в алфа ниво, на Хосе Силва е нещо невероятно. Силва Метод е нещо, което помага духовното в нас да се освободи от физическия, ограничен разум и премине в друго измерение на човешките способноти. Хосе Силва е открил метод за медитация, който изпълнява, това което Божествения Принцип учи за начина да отворим първоначалната си природа. Провбвайте Силва Метод, ще ви помогне за много неща в живота.


Добави коментар