РАЗШИРЕНИ ВЕНИ – Билко Лечение

2
Добави коментар
d_b_g_
d_b_g_

.

ПРИ  РАЗШИРЕНИ ВЕНИ 
–  Смесват се 50 г. полски хвощ и 150 г. корениот къпина. 2 с. лъж. от сместа се варят 10 мин. на тих огън в 500 мл. вода.След изстиване се прецежда и се пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно предихранене.  
РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ 
 –  Листа от див кестен се накълцват и изстискват. Със сока се мажат краката. РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ  –  Шепа черница се залива с 1 л. вряща вода. Ври 15 мин. Пие се 3 пъти на ден по 100мл. преди хранене. 
РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ  –  По100 г. от бяла върба,водно пипериче, бял равнец, седефче, по 80 г. стръковевълча ябълка и кора от див кестен се смесват. В 600 мл. вряща вода се слагат 2с. лъж. от тази дрога. Ври 5 мин., кисне 1 час и всичко се изпива за деня. – В продължение на 20 дена сутрин да се изяждат по 10 ореха. 
НЕЗАЗДРАВЯВАЩИ РАНИ  ОТ  РАЗШИРЕНИ ВЕНИ
– Купуват се 200 г. корени от зарастличе ( чер оман ),счукват се вхаван и се киснат в 500 мл. вода в продължение на 1 денонощие. После се слагатна огъня и когато заврат, се прибавят сухи листа от пелин. Отварата се сваля иоставя да кисне 10 мин. Прецежда се и се дпбавят 2 с. лъж. морска сол. Прави секомпрес на раната. 
ПРИ  РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ –  Вземат се 10 – 15 пресни листаот живовлек, смачкват се на каша и се налагат като компрес върху болното място.Така се престоява цяля нощ. – Няколко лозови листа се поръсват със сол и като компрес се поставят на болното място. Така сепрестоява цяла нощ. – Една шпа орехови ядки кисне в 150 мл. мастика в продължение на 40 дни. След това орехите сесчукват на каша, налагат се на болното място като компрес и така се престоява цяла нощ. – Една шепа гроздови зърна се смачкват и се налагат върху болното място като компрес. Такасе престоява цяла нощ.
ТРОМБОЗА 
 – Чесънът намалява опасността от тромбоза поради свойството си давъздейства на фебрина ( белтъчно вещество в плазмата на кръвта, което подпомагасъсирването й ). 
РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ 
 – Нарязвате свински бял дроб на филии, поръсвате със сяра и ги налагате наболните места. 
РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ   -Зелев лист се нарязва на дребно, напръсква се с оцет и олио и болнотомясто се налага. 
РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ 
 – Намазват се с течен пчелен мед, отгоре се наръсват с нишадър и сепревързват. 
РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ 
–  Нарязва се един хляб на филии, изрязват се корите им. Накисват се в прясно мляко, колкото да ги покрие. На другия ден сполучената каша се налагат болните места. 
РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ 
 – Засегнатите места се намазват сутрин и вечер с ябълков оцет.Едновременно с това сутрин и вечер по време на хранене се изпива по една чашаот посоченото питие. Сипете 2 ч. лъж. ябълков оцет и 2 ч. лъж. мед в чаша счерен чай. Пие се няколко пъти на ден. Лечението продълвава 20 – 25 дни. Принеобходимост след един месец се повтаря. 
РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ
–  1с.лъж.ситно нарязани листа и кора от лешник се кипват в 1 ч. чаша вода. Когатоизстине, отварата се прецежда. Пие се по една трета или една четвърт ч. чаша 3– 4 пъти дневно преди ядене. Помага при варикозни разширявания на вените,флебит, трофични язви по краката и капилярни кръвоизливи. Отварата от листа сеприема и при увеличение на простатната жлеза. 
РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ 
– Прясно откъснати листа от алое се счукват на каша. Разбъркват се скисело мляко и сместа се поставя на болното място всяка вачер в продължение на15 дена. 
РАЗШИРЕНИ  ВЕНИ 
–  500г. ръжено брашно и 100 г. брашно от полски хвощ се смесват на тесто. Налага сена болното място.

 

.