H&M започва глобална инициатива за събиране на нежелани дрехи

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

от GreenTech.bg на 11/12/2012

Модната марка H&M реши да започне глобална инициатива за събиране на нежелани дрехи, за да гарантира, че те се рециклират или използват повторно.

Компанията обяви миналата седмица, че от февруари следващата година във всички 48 от пазарите, където компанията оперира, в ще бъде възможно човек да предаде свои употребявани дрехи за рециклиране.

Първоначално услугата ще бъде достъпна само в избрани магазини, но компанията твърди, че инициативата ще стане глобална бързо.

Услугата ще бъде управлявана от компанията за рециклиране „I:Collect”, която ще гарантира, че всички нежелани дрехи, които се събират, ще бъдат или повторно използвани, или рециклирани, ограничавайки количеството на отпадъци, които се изпращат за депониране.

H & M подчерта, че в магазините й ще се приемат стари и дефектни дрехи от всяка марка и при всякакви условия. Фирмата ще дава специален ваучер на клиентите си за всяка предадена торба нежелани дрехите.

H&M каза още, че схемата е част от по-мащабен план за устойчивост, който има за цел да развива “затворен цикъл” за текстилни влакна, което драстично ще намали въздействието върху околната среда от новите дрехи.

Публикувано в Общество