Локум Фест набира средства за малкия Тото

1
171
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

За четвърта поредна година Бургас ще бъде домакин на нестандартния “Локум фест”. Той ще се проведе на 12 и 13 септември на Открита сцена “Охлюва”. Мотото отново е “Да разтеглим лятото”.

В две поредни вечери, между 17:30 и 22:00 часа, сърцето на Морската градина ще се превърне в сборен пункт на любителите на китарният звук и различната музика. Сред участниците в тазгодишното издание ще бъдат бургаската група Soulcore; W.O.P.S., столичната метълкор банда Dishonored, ъндърграундърите от ФОН – Фондация Обещаното Нищо,

Събитието е изцяло организирано на доброволни начала от млади хора, с цел забавление и благотворителност. Тази година каузата е малкият Тото. Той има тежко мозъчно увреждане, след като падане в басейн му причинява клинична смърт.

През септември м.г. Тото започна да проявява емоции – разпознава гласовете на близките си и дори се усмихва. С интерес гледа любимите си филмчета по телевизията. За да продължи да се бори, момченцето има нужда от много интензивана, продължителна и специална рехабилитация – барокамера, физиотерапия, логопед и много други. За съжаление процедурите по здравна каса са 10 дни в годината.

От началото на Април Тото започва едномесечнен курс на рехабилитация в Полша, като до края на годината трябва да се направят минимум още 3 такива процедури по месец всяка. Едномесечното лечение струва 6000 евро.

Дарителската сметка на Тото е: BG56 BPBI 7928 4060 6546 01 Титуляр на сметката Мариян Иванов Цолов Paypal: [email protected]