Руминика – рай сред природата

2
Добави коментар
pgeorgen
pgeorgen

Аз съм от онзи тип хора, които предпочитат почивката на планина пред тази на морето, и съответно – харесвам много повече зимата, отколкото лятото. Ето, че и моят сезон настъпи, дори имаме и сняг за гарнитура Това беше достатъчен повод да се хванем със семейството и да направим един уикенд някъде на хубаво място.

Един приятел много ми похвали някакви вили Руминика до Велинград и Цигов чарк, и след като разгледах сайта  и цените им, реших еднолично, че ще почиваме там, защото изглеждаше много красиво. Снимките бяха от лятото, но си представях как ли изглежда сега целият комплекс побелял, както и гората зад него.

Пристигнахме там в петък вечерта, а от персонала ни посрещнаха много топло. Вилата ни беше много просторна, обзаведена луксозно, но все пак в един цялостен, битов стил – личеше си добрата работа на интериорен дизайнер.

Мястото ми хареса изключително много, успях да релаксирам на максимум. На другия ден се разходихме в Цигов чарк и в близкия Велинград, яз. Батак беше прекрасен, както и парка Клептуза, въпреки леко занемарения си през последните години вид.

Много ни хареса обслужването, а също и кухнята – за вечеря готвачът беше приготвил страхотни родопски ястия, а за закуска имаше вкусни мекици като от детството ми, а продуктите за всичко, което се готви, са произведени в Родопите.

Така прекарахме уикенда си – мисля, че ни беше много нужно, покрай всички проблеми напоследък. Препоръчвам ви Цигов чарк и вилите, където бяхме – страхотни са.

Google+ Comments