Самолетна екскурзия до Бодензее,Баварски замъци,Залцбург и Мюнхен Пролет 2013

1
Добави коментар
karacitoursbg
karacitoursbg

Ден 1 Отпътуване от летище София за Залцбург през Виена, Франкфурт или Мюнхен. Пристигане в Залцбург. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2 Сутринта – разглеждане на забележителностите на Залцбург с екскурзовод: “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденплац”, “Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург – най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Отпътуване с автобус за хотел в околностите на Залцбург. Настаняване. Нощувка.

Ден 3 Закуска. Отпътуване с автобус за eзерото Химзеe (най-голямото езеро в Бавария). Посещение на двореца Херенхимзеe, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова Херенинзел (билетът за корабчето до Херенинзел не е включен в пакетната цена на екскурзията). Продължаване към Бодензеe. Пристигане, настаняване. Нощувка.

Ден 4 Закуска. Разглеждане на Констанц, най-голямото селищe на езерото Бодензеe и на острова Майнау, наречен още „островът на цветята” (билетът за корабчето до Майнау не е включен в пакетната цена на екскурзията). Нощувка.

Ден 5 Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Разглеждане на замъците Хьоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 мин. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока нагоре струва 3 евро. При посещение на Нойшванщайн, трябва да имате пред вид, че между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо. Продължаване към Мюнхен. Пристигане в хотел в околности на Мюнхен или Аугсбург. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 6 Закуска. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Марианплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Възможност за обяд в най-старата бирария на Мюнхен – Хофбройхаус, датираща от 16 век. Следобед – свободно време. Настаняване в хотел в Мюнхен. Нощувка.

Ден 7 Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи – Дойчес музеум, Пинакотеките, двореца Нимфенбург или за шопинг. Нощувка в Мюнхен

Ден 8 Закуска. Отпътуване за София със самолет директно или през Виена.