Часовници Certina – качество гарантирано от Швейцария | TikTakStore.EU

17
Добави коментар
vandv
vandv

Вероятно няма човек в България да не е чувал за часовници Certina. Certina е швейцарска фирма произвеждаща часовници от 1888 година насам. През всичките тези години фирмата винаги се е старала да предлага най – доброто от часовникарската индустрия на потребителите си. Навярно обаче доста хора виждащи цените на техните часовници леко се отдръпват от тях заради по – високата им цена спрямо подобни марки или модели часовници. Това до някъде се дължи на факта че в повечето описания на часовниците няма как да се добави допълнителен материал, от какво и как са изработени материалите на съответната марка часовници. Затова и когато се сравняват примерно два часовника единия Certina другия от друга марка, се получава така че при еднакви показатели, Certina е значително по – скъп. А всъщност точно Certina предлагат може би едни от най – добрите часовници в средния ценови клас. Материалите ползвани за направа на техните часовници са от най – високо качество, тестовете на техните часовници е безкомпромисно, тези неща се калкулират в цената и от там се получава тази разлика. Сега ще ви запознаем с част от използваните материали ползвани от Certina за изработка на страхотните им ръчни часовници.

Стомана 316L

Почти всички часовници на фирмата са създадени от този вид стомана. 316L се отличава от другите стомани с факта че корозията тук няма никакъв шанс. Освен това тя се ползва при направа на компоненти изложени на изключително тежки условия и се справя перфектно с това. Наред с това ако сложим и че човешката кожа не проявява никакви алергични реакции към нея, това я прави идеална за създаване на часовници.

Титан

Този сравнително нов материал се ползва главно в аеронавтиката, като голяма част от совалките се правят именно от титан. Този материал е изключително лек и в същото време е до пет пъти по здрав от стоманата. Освен това той също така като стомана 316L не предизвиква алергични реакции при допир с кожата ни.

PVD покритие

Този вид покритие от Certina ползват при металните верижки с два цвята или при позлатените си модели. Повече за това уникално покритие на металите можете да разберете като прочетете статията: Какво е PVD покритие?

Сапфир – кристално стъкло

Certina ползва само този вид стъкло при създаването на часовниците си. Този вид стъкло е изключително устойчив на надраскване, само диамант може да надраска такова стъкло. Това стъкло е значително по – скъпо от другите типове стъкла използвани при повечето марки за внедряване в часовниците им. Това стъкло се получава от сапфирен кристал на прах, нагрява се до температура от над 2000 градуса и от получените калъпи с специални ножове с диамантено покритие се оформят стъклата за новите часовници Цертина, след това се полират и след серия от тестове се слагат в часовниците.

Както се вижда от написаното до тук, Certina влага изключително качествени материали в часовниците си, затова и следващият път като погледнете цената им не трябва да се учудвате. Но това не е всичко, освен безкомпромисните материали фирмата не остава нищо на случайността, те също така инвестират сериозни суми и в своите механизми. Те се славят като едни от най – точните кварцови механизми изобщо.

Кварцови механизми

Certina ползват главно COSC (thermocompensated) лицензирани кварцови механизми, това съкращение идва от Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres. Или казано на български, това е съвет за сертифициране на швейцарски механизми и издаването на лиценз от тях е изключително трудно, за да получите лиценз от тях, механизма трябва да отговаря на изключително много условия. Тестовете се провеждат за период от 15 дни, като часовниковия механизъм се подлага на всякакви метеорологични условия. Целта на тези тестове е да се постигне максимална точност на часовника и Certina успяват, техните кварцови часовници дават до 20 пъти по – точни резултати от останалите видове кварцови часовници. Точността която Certina достига за техните часовници е изключителна, само +/-10 секунди на година.

Другото важно нещо което трябва да изтъкнем като огромен плюс за швейцарците е водоустойчивостта на часовниците им. Почти всички часовници на марката се предлагат с гарантирана водоустойчивост от минимум 10 бара. Освен това всеки един часовник преминава тестове за устойчивост. Той се подлага на тестове при голяма влажност на околната среда и големи температурни амплитуди, това се прави с цел да се установи дали има конденз от вътрешната страна на стъклото. Всички тези тестове, изпитания, инвестиции се прави от Certina за да са сигурни че ни предлагат възможно най – добрия ръчен швейцарски часовник.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 9.9/10 (7 votes cast)

Часовници Certina – качество гарантирано от Швейцария, 9.9 out of 10 based on 7 ratings Прочетете още: