МиШ- МаШ с МаРиЯ: Как да посрещнем Годината на Змията?! Идеи за Новогодишната трапеза или как да угодим на Змията:)

1
Добави коментар
MaryT
MaryT

Според китайския календар 2013 е Годината на Змията. Основна характеристика на змията е, че тя се движи тихо, без излишен шум и движение. Затова се препоръчва посрещането на 2013 да стане в тесен семеен кръг или с най-близки приятели. На този хубав празник трябва максимално да се отпуснете и да забравите всички грижи и черни мисли.

Масата и храната

Задължително поставете в средата на масата елхово клонче (да не е от кедър). На Изток то символизира дълголетие. На елхата закачете играчка – по възможност малка змия. Би било целесъобразно присъствието на черно, зелено, сребърно, синьо. Змията се свързва с карнавал и всичко, което блести – сребърни прибори и кристални чаши са отлична идея за декорацията на масата. На трапезата в новогодишната нощ трябва да има много ястия и вино – за да бъде и през цялата година така.

Китайците считат,че змията е любителка на деликатесите и изисканите блюда. При избора на храни за маса Нова година според Източният календар , трябва да имате предвид не само атрибути и предпочитанията на бъдещия талисман, но и стихията му. Знае се,че змията яде месо, риба и яйца, и е склонна на лукс. . Докато се счита за всеядно, то тя никога не посяга на престояла храна, така, че не сервирайте консерви и престояла дори в хладилник храна. На първо място, ще трябва да опитате задушен или печен заек.:)

Десертът също не бива да се забравя. Според Фън Шуй, змията символизира изключително творчески подход. За да се спечели благоволението и, както и да ни носи мъдрост, трябва да се постараете и поднесете най-креативните десерти. Печете баницата във формата на змия, нарежете плодове в причудливи фигурки, или поднесете сладолед вместо на топка в сложна форма.

Обърнете специално внимание на напитките. Не забравяйте да сложите на масата, чиста вода, елемент на следващата година. В избора на алкохолни напитки за сервиране Нова година, не забравяйте, че змията е като дама със сложен и капризен характер, и би предпочела нещо скъпо и с високо качество. Уиски, коняк, вино и шампанско- изборът е голям:)

Не забравяйте в първата минутка на Новата година да си намислите специално желание! Весело посрещане, приятели !:)