Hip Hop Soul с балет V’s Dance и Goldy

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Толкова ни се иска животът ни да е отдаден на музиката и танците, да борим законите на физиката с телата си, да творим красота на дансинга, в мола, в изоставения цех или което и да било друго градско пространство.

Но знаете ли кое е най-хубавото? Това, че има хора, които наистина живеят така. Живеят с танца, с движението. Има ги и тук в България и те са много по-впечатляващи от филмовите герои, защото наистина танцуват жестоко и защото работят с деца и млади хора и предават уменията си.

Целият този етюд е именно, защото ще ви представим едно такова момиче и нейния страхотен балет – Виктория Михова „Goldy“ и V’s Dance.

Вероятно, ако беше на западния бряг в Щатите, Goldy щеше да се снима в продукции като Step up, Stomp The Yard или Take The Lead. Тя обаче е в България, номинирана е за клубен танцьор на годината и когато не е на сцена, работи с балета си V’s Dance.

Pretty Dance Hall, мястото, където може да ги откриете всеки вторник и петък от 19,30.

Тъй като хип-хопът изисква повече гъвкавост и натоварването върху ставите и мускулите е по-голямо в сравнение с по-социалните танци като салса, бачата или народните танци, загрявката на V’s Dance започва с прийоми от художествената гимнастика.

Специално за нас момичетата показаха някои от най-готините си танци, а после се заеха да разучават и последния танц, върху който работят.

Музиката е на Rihanna – Diamonds, а част от от танца може да видите във видеото при sportuvai.bg.