Високите токчета – най-добрият приятел на дамите – Edna.bg

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Снимка:
Thinkstock

Едва ли има жена, която да няма поне един чифт обувки на висок ток. Също така едва ли има дама, която да не е преживявала мазолите и болежките в стъпалата, които са следствие на цял ден ходене на висок ток.

Защо жените са готови да рискуват да получат пришки по краката и да се чувстват нестабилни върху тънките токове? За да изглеждат добре, разбира се! 

Ново проучване установи, че ултрависоките токчета правят жената по-сексапилна, отколкото ако е с равни обувки, дори ако мъжът не вижда лицето или фигурата ѝ.

Високите обувки правят жените по-привлекателни, защото „засилват женствеността“, като променят начина, по който жената движи задните си части, бедрата и краката, и подчертавайки извивките на тялото ѝ.

Това установихаизследователи от университета в Портсмут, Великобритания.

Колкото по-висока е обувката, толкова по-сексапилна е дамата. Според учените „изборът на партньор“ е основната причина, поради която жените предпочитат да носят високи токчета.

Също така дамите на високи обувки се възприемат като по-привлекателни не само от мъжете, но и от другите жени, така че много представителки на нежния пол избират токчета, за да впечатлят женската конкуренция.

Жените участнички в изследването имали средно десет чифта токчета и ги носели поне веднъж седмично. Те били снимани да ходят четири минути с равни обувки и с обувки с 6-сантиметров ток. За да избегнат върху привлекателността да влияят други фактори, изследователите разрешили на съдиите да виждат само светлосенки, докато жените ходели.

Журито, в което участвали както мъже, така и жени, дали оценките си, след като изгледали 30-секундни видео клипове на жени с ниски и високи обувки. Всички жени били преценени като по-привлекателни, когато носели високи токчета.

Учените установили, че дамите на високи токчета се движат по-бързо, като увеличават стъпките от 106 на 110 за минута, но намалявали размера на крачките от 1,24 на 1,20 метра. Изследователите стигнали до извода, че жените на високи обувки са значително по-привлекателни отколкото същите жени, но на ниски обувки.

„Дамите на високи токчета се движат по начин, който е много по-характерен за женската походка. Резултатите потвърждават мнението, че носенето на високи обувки помага на жените да изглеждат по-привлекателни.

Модата по своя характер е ефимерна, но тенденциите, които траят дълго, като високите токчета, подчертават специфичните полови аспекти на тялото“, посочват учените.