9 месеца в страхотна форма – част 3

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Да възможно е да бъдете хубава и бременна едновременно! Ето нашите съвети за всеки един от деветте месеца…

част 1, част 2

VI МЕСЕЦ

Мога ли да нося токчета?

Обувките на високи токове не са подходящи за последните три месеца от бременността, и то не само защото можете да паднете. Заради нарушеното кръвообращение изпитвате тежест в краката, а глезените се подуват много. За да се чувствате по-добре, спете с леко вдигнати крака. Също така използвайте специални продукти като Clarins Tired Legs за успокояване на тежестта, който мо­жете да нанасяте по всяко време на деня.

Опасна ли е боята за коса?

Искате да опитате нов цвят за косата си? В това няма риск за вас или за вашето бебе, но понякога косата може да реагира различно на боята по време на бременността. Препоръчваме ви да изберете боя без амоняк, която ще се измие след няколко седмици. Не забравяйте, че в месеците след раждането няма да имате много време за боядисване, а повечето цветове трябва да бъдат освежавани всеки месец, за да се избегне из­растването на корените. Затова изберете цвят, близък до естествения ви.

VII МЕСЕЦ

Масажът полезен ли е?

Някои козметични марки имат специална система за масажи за бременни жени. Институтът на Clarins предлага подобна система за първите месеци от бременността и между шестия и деветия месец. За да се разбере по-добре от какво имат нужда бъде­щите майки, те попълват въпросник, а самият масаж продъл­жава един час. Специално обученият терапевт ще започне с нежно докосване и разтягане на кожата, за да я направи по-еластична. За майките, които не могат да се обърнат по корем, масажът има три етапа: в първите два се лежи настрани, като така се позволява на масажиста да разтрие добре краката, бедрата и долната част на гърба. Накрая се ляга по гръб за дрениращ масаж на краката с Anti-Eau Oil и Anti-Stretch Marks Complete Care. Процедурата завършва c нежен масаж на корема и гърдите, с което се постига пълна релаксация и здраве.

Как да се предпазя от портокалова кожа?

Задържането на вода се получава в резултат на намалялата физическа активност и добавени­те килограми, които могат да дефор­мират бедрата и ханша. Но преди да посегнете към любимия си антицелулитен крем, прочетете какво има в него. Избягвайте тези, които съдържат кофеин. За да ограничите щетите от целулита, опитайте да се движите ре­довно и хапвайте повече шоколад.

Кола-маската противопоказна ли е?

Тя не е за препоръчване – краката ви вече са доста сла­би. Използвайте електрически епилатор, самобръсначка и депилатоар. Ако все пак не искате да се отказвате от кола-маската, избирайте студена, не топла. За бикини зо­ната можете да продължавате с посещенията в салона. Запишете си час преди датата за раждане, за да не се нала­га акушерката да ви бръсне в болницата.

Добра идея ли е да сменя прическата?

Да подкъсите краищата на косата или да си направите бретон – защо не? „Стойте далеч от изкушението да се падстригвате прекалено късо, мислейки, че така е по-практично“, предупреждава фризьорът Фабиен Провост. Този тип фризури изискват ежемесечни посещения в салона, а когато бебето се роди, няма да имате време за това.“ А и в края на бременността лицето става кръгло и късите прически под­чертават това. „Най-лесно и практично е да подстрижете косата си до такава дължина, че да можете да я връзвате на опашка.“ Още един съвет: преди големия ден си запишете час при фризьор. Когато бебето се появи на бял свят, няма да имате и секунда за себе си. затова освежете формата и цвета на косата си, ако се боядисвате. Така ще избегнете снимки с потъмнели корени!

IX МЕСЕЦ

Как да изглеждам добре на снимките в родилното?

Измъчен вид, блед тен, сухи устни и мазна коса… За съжаление, така ще изглеждате на първите снимки с новия член на семейството. А лошото е, че няма как да ги изхвърлите или скриете. Избегнете това, като си подгот­вите предварително козметичен комплект с крем, осве­жаващ тена, коректор за прикриване на сенките, цветен балсам за устните, лека пудра, за да елиминирате блясъка, и спирала, за да отворите очите.