Таблет Apple iPad mini Cellular 16GB Black се предлага на цена 832 лева от PCSHOP.BG. Гаранцията на Таблет Apple iPad mini…

1
Добави коментар
nicco90
nicco90

Таблет Apple iPad mini CELLULAR 16GB Black
Малък, но все така голям.

Apple iPad mini се появи на бял свят в края на октомври 2012 г. и представлява по-малък вариант на всеизвестния Apple iPad. На практика iPad mini предлага всичко каквото и нормалният iPad — отличен екран, бързина, плавно управление, хиляди приложения, дълъг живот на батерията. Важното обаче е, че вече можете да го държите само с една ръка. Интересно е, че корпусът на iPad mini е тънък 7,2 мм, а теглото му достига 308 г., което ще ви позволи да го носите навсякъде със себе си.

И така, Apple iPad mini има качествен сензорен 7,9-инчов IPS дисплей с резолюция 1024 х 768 пиксела и LED подсветка, който поддържа работа с няколко пръста. Използвана е същата технология като при iPad, така че ще можете да се радвате на същите живи изображения и да работите безпроблемно с всякакви приложения. Таблетът се задвижва от двуядрен процесор Apple A5 с тактова честота 1 GHz. Мощният и същевременно икономичен процесорен чип A5 позволява да вършите всичко плавно и естествено — например да превключвате между приложения, редактирате снимки, гледате филми и играете игри. Оперативната памет е 512 MB, а вградената памет на модела — 16 GB. Моделът разполага и с две камери (FaceTime и iSight). С FaceTime, която се намира отпред, можете да водите видеоразговори през Wi-Fi мрежа, да правите снимки или да снимате видео с резолюция 720p. iSight се намира отзад, има резолюция 5 мегапиксела, автоматичен фокус, функция за откриване на лица и сензор за задно осветяване, който подобрява снимането при различна осветеност. С нея можете да записвате качествено видео с висока резолюция (1080p) и да правите страхотни снимки при различни условия.

iPad mini се отличава и с невероятна издръжливост на батерията си. Каквото и да правите и каквото и да пускате, тя пак издържа до 10 часа с едно зареждане. Освен това iPad mini е оборудван със съвременна безжична технология, която е около два пъти по-бърза спрямо всяко предишно поколение iPad. Поддържат се Wi-Fi стандартите 802.11 a/b/g/n (работи и в двата честотни диапазона 2,4 и 5 GHz), както и Bluetooth 4.0. Ако ви трябва широколентов мобилен Интернет, то имайте предвид, че се продават и модели с 4G (LTE) модем

Apple iPad mini се задвижва от iOS 6 — най-напредничавата мобилна операционна система в света, според Apple. Тази ОС предлага голям брой вградени приложения и функции за всекидневна употреба (над 200), както и редица интуитивни технологии, които превръщат iPad mini в уникално и модерно устройство. iOS се актуализира безплатно и всеки път ще получавате нови възможности. Интересна и полезна технология е iCloud, която е вградена в iPad mini. Тя осигурява достъп до всички неща, от които имате нужда по всяко време, независимо дали използвате своя iPad, iPhone, iPod touch, Mac или дори PC. Така например можете да споделяте снимки с избрани от вас хора с функцията Shared Photo Streams, да разглеждате уеб-страници на едно устройство и да продължете на друго оттам, където сте стигнали с помощта на iCloud Tabs и т.н.

Полезна функция е възможността да показвате всички неща от вашия iPad mini (музика, снимки и видео) на вашия HD телевизор като използвате технологията за безжична връзка AirPlay. Така само с едно почукване върху иконата на AirPlay можете да озвучите помещението с любимия си албум и да покажете на големия екран на телевизора филм или снимки.

За свързване на iPad mini се използва свръхтънък конектор (Lightning конектор). Той има нов дизайн и е значително по-издръжлив от стария 30-пинов конектор. Освен това няма грешен начин да свържете кабела, тъй като двата му края са идентични. За да свържете обаче iPad mini с аксесоар, който изисква 30-пинов конектор, трябва да използвате адаптер от Lightning към 30-пинов конектор, който се продава отделно.
И накрая ще завършим с рекламното изречение на Apple: „iPad mini е iPad във всяко отношение, просто е по-малък“.

Общ резултат

Производителност

Дизайн

Цена/Качество

* Само регистрирани потребители могат да пишат коментари.