Как да накъдрим косата си без маша | Съвети за красива коса, прически, ревюта на козметични продукти.

1
Добави коментар
simse
simse

Всяка сутрин когато се събудя в съзнанието ми изскача един въпрос – какво да направя с косата си? Ако трябва да съм честна, последните осем месеца залагам на връзване на опашка или бързо сресване с четка. Тъй като съм бременна ми отнема достатъчно усилия да стана от леглото, а да не говорим да стана толкова рано, че да загрея машата си и да накъдря гъстата си коса. Въпреки това обожавам начина, по който ми косата ми изглежда след като я накъдря. И затова в съзнанието ми бушува битка – сънят или красотата?

Помислих си, че все трябва да има някакъв среден вариант. Защо трябва да жертвам едното за другото? И така се появи настоящата ми задача: да разбера как да накъдря косата си и същевременно да получавам необходимата за красотата ми почивка (защото ако имам тъмни кръгове под очите, не смятам, че каквото и да направя с косата си ще заличи това).

Как да накъдря косата си без маша?
Първият съвет идва от детството ми. Някой друг спомня ли си тези супер модерни, розови дунапренени ролки и мрежата за коса? Спомням си как всяка събота вечер, след като се изкъпех, майка ми ми слагаше ролките и мрежата на косата и аз трябваше да спя с тях. На следващата сутрин, точно преди да тръгнем за църква, ги сваляме и косата ми беше къдрава. През този период от живота ми много хора галено ме наричаха „къдравелка”. Мразех това. Но сега като си погледна снимките, наистина съм изглеждала сладко.

Оказва се, че тези ролки все още съществуват. Разбира се ако сте решили да използвате ролки може да използвате горещи ролки, но това ще отнеме дори повече време от къдренето с маша. Затова просто сложете дунапренените ролки преди да си легнете, за предпочитане върху влажна коса и на следващата сутрин ще имате прекрасни къдрици, постигнати с много малко усилия. Нанесете малко лак за коса и прокарайте кръгла четка през косата си и сте готови за няколко минути.

Фиби за коса
Този начин също се прави преди да си легнете и на влажна коса. Няма много бързи начини да накъдрите косата си без маша, но този изисква минимални усилия. Тази техника се използва в продължения на десетилетия и е неподвластна на времето. Всичко, от което имате нужда е пакетче фиби за коса. И да започваме!

Вземете кичур коса и го усучете. Обърнете внимание на корените на косата и продължете от там. Тази стъпка е много важна за определяне на големината на къдриците. Ако искате по-едри къдрици, взимайте по-дебели кичури коса. Ако искате по-ситни къдрици, взимайте по-тънки кичури коса.
След като сте приключили с усукването на кичура, го увийте в кръг в близост до скалпа. Закрепете го с няколко фиби.
Повтаряйте това докато цялата коса е навита.
На сутринта внимателно махнете фибите и разделете къдриците.

Ето и няколко полезни съвета. Може да прилагате тази техника и по друго време, не само преди да си легнете. Уверете се, че косата е влажна, направете стъпки от 1 до 3 и след това изсушете косата със студената настройка на вашия сешоар. Послушайте ме, че е добре да използвате студената настройка на сешоара. Горещата настройка ще нагорещи фибите повече отколкото искате.

И накрая, моята любима техника. Тя ще ви научи как да имате коса на вълни без маша, която аз харесвам дори повече от много къдравата коса. Аз правя това поне веднъж в седмицата, защото е толкова лесно! Освен това ако косата ми е мокра точно преди да трябва да изляза, това е бърза прическа, която не изисква сушене на косата.

Плитки
Този начин е толкова лесен! Просто вземете няколко ластички за коса (аз предпочитам по-дебелите), вашата четка и сте готови да започнете. Това може да се прави и на мокра, и на суха коса. Просто трябва да направите няколко промени.

Всеки път когато използвам този начин, просто правя две дебели плитки. Разделям косата си на две равни части и сплитам всяка част на плитка. Както и при начина с фиби, колкото по-здраво стегната е плитката, толкова по-ситни ще са къдриците. Ако направите повече по-малки плитки, ще имате и повече къдрици. Решете какъв искате да е крайният резултат и направете къдриците в съответствие с това.
Ако косата ви е мокра когато правите плитките, просто я оставете да изсъхне. Аз обикновено спя с тях, така че на другата сутрин къдриците са готови. А както споменах по-горе, понякога сплитам косата си на плитки когато не искам да я суша. След няколко часа косата ми е къдрава.
Косата ви вече е суха, а вие искате да е къдрава? Няма проблем. Започнете от сплитането на косата си на плитки (очевидно)
С преса минете бавно през плитките няколко пъти.
Разплетете плитките и готово! Вече имате къдрици!

Няколко съвета за този метод:

Използвайте пръстите си за разресване на къдриците. Ако използвате гребен или четка твърде много, много от къдриците може да се изправят
Нанасяйте лак за коса на къдриците преди да ги разплетете. Така ще имат по-хубава форма.
Избягвайте да използвате гумени ластични за коса. С една дума – Ох!
Използвайте пяна върху влажна коса преди да я сплетете на плитки.

Аз предпочитам този начин пред този с фибите, защото е по-бърз и е по-удобно да се спи с плитки.
Надявам се, че тези начини, които ви предложих ще са ви полезни, за да накъдрите косата си без маша. Да изглеждате страхотно не трябва да ви коства много усилия!