Термална вода Ла Рош (Thermal Spring Water La Roche-Posay) ~ Eco cosmetics

1
Добави коментар
pgp

Странно ми е как чак сега откривам термалната вода. Но не е странно, че след като я намерих, не искам да се разделям с нея. Намирам и постоянно приложения и съм игурна, че повече хора трябва да я ползват.

Моята е на Ла Рош, получих я като подарък през лятото, а след като свърши веднага си взех друга. Това е един абсолютно натурален и безобиден продукт, който в същото време има много полезни свойства. Специално в моята вода те се дължат на селена, който е доста силен антиоксидант. Има добавени и различни минерали и микроелементи,
които честно казано не знам за какво служат. Ето подробно какво се съдържа в един литър термална вода Ла Рош: Бикарбонати 396 mg, Калций 140 mg, Силикати 30 mg, Селен 60 µg, Мед, Цинк < 5 µg,Сух остатък при 180° 595 mg, pH неутрално 7

Плюсовете за мен са:

Мога да я ползвам за каквото ми хрумне – когато е топло, си пръскам кожата с нея, не само на лицето, но и ръцете и тялото, действа освежаващо, ползвам я за почистване и освежаване на лицето, зимата, когато кожата ми изсъхне прекалено пак се пръскам с нея.
Подходяща е и за децата – отново за освежаване, при различни драскотини и зачервявания успокоява добре, при слънчево изгаряне, при малката като сменям памперсите, понякога при ухапвания от насекоми пак я ползвам.
По-голямата ми дъщеря я ползва, за да си пръска лицето, защото има акне. Не може да го излекува, но успокоява кожата й и след като си почисти лицето с гел, задължително се пръска с вода.
Когато се епилирам, задължително пръскам с нея. Кожата ми е много суха, зачервява се и само това и помага. След посещение при козметик имам същия проблем и отново термалната вода се включва в играта.
Вечер преди лягане първо пръскам от нея и после си слагам нощен крем, а ако забравя спя крема, само по вода 🙂
Няма цвят и аромат, което за мен е положително, не обичам прекалено миризливата козметика, чувствителна съм към силни аромати и не винаги ми действат добре.
Използвам я когато си правя домашни маски за косата или лицето, най-често я смесвам с хума и малко лимонов сок.
Капчиците са миниатюрни, усеща се много приятно, не е като да си излееш вода на лицето.

Минуси:

Задължително трябва да се попие. Не трябва да се оставя да изсъхне на лицето или където другаде я ползвате, защото по незнайни причини това дехидратира кожата. Аз съм и свикнала и като видя, че почва да изчезва и я попивам.
Свършва много бързо, защото всички я ползват 🙂

Моята опаковка е 50 ml, цена 8 лв. Има и по-големи, често могат да се намерят и на промоция, което е доста изгодно и със сигурност няма да ви е излишна.

Споделете вие ползвате ли термална вода и от коя марка сте доволни?