Ексцентричният джентълмен на Alexander McQueen » Моден свят

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

Модата винаги гледа в перспектива на тенденциите, затова в Лондон вече започна представянето на първите колекции за сезон есен-зима 2013 година. Седмицата на мъжката мода по традиция предшества дамските линии, а днес ние започваме нашия преглед с една емблематична британска марка.

Преди дни беше представена колекцията за мъже на Alexander McQueen. Дефилето започна с характерната за бранда ексцентричност. Зловещо осветление и саундтракът на „American Horror Story” подготвиха публиката за появата на първите модели.

Манекените излязоха на подиума облечени с елегантни аутфити, но лицата им бяха обвити в найлон, който придаваше страшна осанка на визията. С този старт, подходящ за филм на ужасите, Сара Бъртън въведе гостите на ревюто в представянето на новата мъжка колекция.

Иначе линията за силния пол е белязана от много интересни и стилни решения. Виждаме както елегантни костюми във фино райе, така и спорт-котюр усещане при някои от тоалетите. Обемни кройки при палтата контрастираха с вталени сака, панталони и елеци. Колоритни червени акценти придаваха авангардно звучене на някои от ризите.

Дизайнерката е заложила главно на графичната тоналност и яркочервени нюанси. Няколко от мъжките костюми са ултра ексцентрични, обагрени от геометрични принтове. Впечатление направи използването на пачуърк при доста от облеклата, както и наслагването на халати върху елегантните костюми. При обувките виждаме както шикозни модели, така дизайнерски предложения тип-галоши, някои, от които лачени, а други със зеброва или геометрична щампа.

Автор: Делица Цонева