Барселона – wizz.air-bg.com

1
Добави коментар
agent
agent

Самолетни билети до и от летище Барселона

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Барселона

Летище Ел Прат (El Prat Airport) е летището на Барселона. Разположено е на 13 км югозападно от центъра на града. Летище Ел Прат е второто по трафик летище в Испания след Барахас в Мадрид и заема 31-во място в световната класация за най-натоварени аерогари. През 2012 г. през него са преминали приблизително 36 млн. пътници.

Летище Барселона се намира на 13 км югозападно от центъра на града, който е главен в областта Каталуния. Летище Ел Прат е открито още през 1918 г., а днешният Терминал 1 е последно обновен през 2009 г. Той обслужва около 70% от полетите, като старите терминали А, В и С сега образуват Терминал 2 (разделен на 2А, 2В и 2С) – там се обслужват пътниците от полети на регионални и нискотарифни авиокомпании. Терминал 2А в момента не се използва, а на терминал 2С не се обслужват пристигащи полети

Транспорт до града

С автобус: Няколко автобусни компании обслужват различните терминали. Автобуси тръгват на всеки 15 минути от централния площад Каталония (Plaza de Catalunya). Билетите струват по 4.25 евро в едната посока.

С влак: До Барселона има влакове на всеки 30 минути, а цената на билета е около 3 евро.

С такси: Такситата взимат между 15 и 21 евро през седмицата и малко повече през почивните дни.

Направи запитване за цена на самолетен билет до или от летище Барселона