Виктор Валдес искал да замени Давид де Хеа като първи избор на вратата на „Манчестър Юнайтед“

1
Добави коментар

Журналистът на „Дъ Съндей Таймс“ и „Спортс Илюстрейтид“ Дънкън Касълс сподели в ексклузивен материал за сайта „Уан Уърлд Спортс“, че скандалът между Виктор Валдес и мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ Луис ван Гаал е бил провокиран от нежеланието на холандския мениджър да даде шанс на испанския национал да бъде първи избор на вратата на „червените дяволи“.

Луис ван Гаал привлече бившия вратар на „Барселона“ през януари за период от година и половина, но даде ясно да се разбере, че не вижда трикратния носител на купата на „Шампионската лига“ като следващия титулярен вратар на „Манчестър Юнайтед“.

Източници, близки до Виктор Валдес, разкриха, че играчът е бил изключително разочарован от разговорите с Ван Гаал в края на сезона във връзка с ролята на вратаря в тима на „Юнайтед“.

Холандецът е информирал Валдес, че ще остане резерва в отбора, независимо от това дали Де Хеа ще получи разрешение да премине в „Реал Мадрид“, или не. Каталунецът е поставил под съмнение решението на Ван Гаал, тъй като според него вече се е възстановил напълно от контузията си в предната кръстна връзка, която сложи край на кариерата му в „Барселона“, и е готов да поеме титулярния пост на голям отбор, състезаващ се в „Шампионската лига“.

Дънкън Касълс твърди, че е било взето решение Валдес да си намери нов клуб, като каталунецът се е съгласил да не разгласява спора си с Ван Гаал заради уважението си към „Манчестър Юнайтед“ и от благодарност, че клубът му даде възможност да се възстанови от контузията си.

Въпреки това Луис ван Гаал публично разкритикува Валдес, че не следва философията на „Манчестър Юнайтед“, като е отказал да играе за дублиращия отбор на „червените дяволи“, и обяви, че няма да разчита повече на него: http://www.dnevnik.bg/sport/2015/07/16/2573595_manchestur_junaited_shte_se_razdeli_s_valdes_zaradi/

Валдес, който игра под ръководството на Ван Гаал в „Барселона“, когато беше само на 20 години, използва социалните мрежи, за да отвърне на обвинението, като публикува снимки от мачовете, в които той игра за младежите под 21-годишна възраст през изминалия сезон.

Виктор Валдес преговаря в момента с отбора на „Валенсия“, който му е предложил титулярно място поне докато Диего Алвеш се завърне от контузията, която получи през май. Двете страни все още не могат да се разберат за заплатата на Валдес, тъй като испанският национал иска 5 млн. евро на година, докато „прилепите“ предлагат не повече от 3.5 млн. евро.

Ван Гаал планира да привлече двама вратари на „Олд Трафорд“, като вече се е свързал с „Аякс“ за Яспер Силесен, когото холандският клуб оценява на 25 млн. евро. Мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ наблюдава отдавна и Кейлор Навас, когото се опита да привлече миналото лято, но националът на Коста Рика предпочете да премине в „Реал Мадрид“.

Свързани статии