Интериорни врати – особености при избор

2
Добави коментар
TheDreamer
TheDreamer

Особености при избор на интериорни врати

Видове интериорни врати

 

За началоо следва да отбележим, че интериорните врати условно могат да се разделят на две големи подгрупи:

–          Готови за монтаж;

–          Необходима допълнителна обработка.

Към първата група се отнасят вече готовите за монтаж интериорни врати, в които няма нужда да се изрязват бравите, пантите, насрещника или каквото и да е. В тази група, като правило влизат почти всички задгранични производители на врати – Испания, Англия, Финландия, Полша.

Двукрила плъзгаща врата

 

А доколкото се отнася за втората група, то тя представя някои полуфабрикати. Именно към тази група се отнасят импортните вътрешни врати, които се нуждаят от допълнителна обработка (лакиране или оцветяване например) за да им се придаде окончателно завършен вид. В тази група влизат производителите от Китай, Индонезия и Канада. Трябва да отбележим, че болшинството потребители по време на избора най-често се ръководят от два критерия – външен вид и цена, при това най-често забравят за стойността на монтажа и качествено установяване, а така също за експлоатационните им свойства.

Обичайно, колкото по-скъпо струват вратите, толкова по-добри са техните качества. Но работата е в това, че външния вид подчинява подобни закономерности само до определено ниво. Например в нашата страна стойността на продукцията на една врата е примерно 120 долара. Ако погледнем врата на стойност 150 долара, то тя почти по нищо няма да се отличава от по-евтината врата.

Бяла врата остъклена, от рустикал дъб

 

Днес за по-добри се смятат вътрешните интериорни врати, които се внасят предимно от Полша или Германия. Вярно е, при тях бракуването е снижено до под 10%, и то предимно се получава при транспортирането или съхраняването на вратите от производителя до продавача. Именно поради тази причина е задължително внимателно да се оглеждат вратите непосредствено след тяхната продажба, докато сте още в обекта или магазина. Също така трябва да обърнете внимание на продукта дали е опакован в оригиналната му заводска опаковка.

Критерии при избор на врати

При избора на врати следва да се отчита стойността и цената на покритието, всичките видове обков които са включени в цената, също трябва да отбележим внимателно и стойността на лака и шпакловката при крилото.

Доколкото се отнася при монтажа на самата врата, то той зависи от няколко фактора. За начало, от стойността на самото платно, колкото по-скъпо е крилото, толкова по-лесен и добър е монтажа. Също така зависи от това, колко неща по крилото трябва да се изрязват допълнително. Но всъщност каквото и да се говори и пише за вътрешните врати, за тяхното качество и монтаж…в крайна сметка е по-добра да се доверите на специалистите при избора на врати.