10-те най-търсени книги у нас през януари’2013

9
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 15.01.2013

Ако обичате да четете и имате достатъчно свободно време да се отдадете пълноценно на любимото си занимание, то със сигурност имате и поглед над книжния пазар у нас и нямате нужда от насока в това кои са най-търсените книги в България. Ако обаче времето все не ви достига и заради многото си служебни и домашни задължения никога не успявате да сте в крак с тенденциите на книжния пазар, специално за вас „10-те най“ подреди някои от най-предпочитаните литературни заглавия в началото на 2013 г. – книгите, които си струва да бъдат прочетени и който всеки познавач би ви препоръчал. В средата на първия месец от новата година ето 10-те най-търсени книги у нас през януари’2013.

Виж още: 10 вечни романа за тийн приятелство 10 от най-популярните цитати на Алеко Константинов

1. „Некрономикон“, Х. Ф. Лъвкрафт Сборникът „Некрономикон“ ви кани в един кошмарен и демоничен свят, за да ви поведе на смразяващо пътешествие до сърцето на мрака, до най-зловещите кътчета на Вселената, обитавани от невероятни същества, неподвластни на пространството и времето. И за да ви потопи в „космическия ужас“, защото истинската същност на Вселената е неразбираема за човешкия разум, а хората са просто пионки и роби на чудовищните тъмни богове – Великият Ктхулу, Нйарлатхотеп, Йог Сотхот…

2. „Слугинята“, Катрин Стокет Годината е 1962 и 22-годишната Скийтър току-що се е завърнала у дома след дипломирането си, Ейбълийн е чернокожа домашна помощница, която отглежда седемнадесетото поред бяло дете, а приятелката на Ейбълийн – Мини, е може би най-дръзката жена в Мисисипи. Невероятно различни една от друга, в крайна сметка тези жени ще се съберат около таен проект, който ще изложи живота на всички им на риск. Те обаче ще поемат този риск, защото се задушават в ограничените порядки и закостенялото мислене на раздираното от расистки проблеми американско общество. А и защото понякога границите се поставят, за да бъдат преминавани…

3. „Колекционер на деца“, Сабине Тислер Ане и съпругът й Харалд преживяват най-големия кошмар за всички родители: докато са в отпуск в Тоскана, детето им излиза да си играе и изчезва безследно. След две седмици безплодно търсене те са принудени да се приберат в Германия сами. Десет години по-късно Ане се връща на мястото, където за последен път е видяла Феликс, решена да разбере какво се е случило. Попада в самотна долина, където купува романтична къща от харизматичен немец. Новият й познат я възхищава и много скоро тя започва да му се доверява сляпо. Ане дори не подозира колко е близо до истината. „Колекционер на деца“ ще те разяри, ще си поиграе с нервите ти, ще те докара до рев, дълбоко ще разтърси душата ти и ще покачи адреналина ти до непоносими граници.

4. „Пук и Чук“, Турбьорн Егнер Какво се случва, когато ядеш много лакомства и не си миеш зъбките? Чернокосият Пук и червенокосият Чук са две бактерии, които се чувстват много уютно в устата на Антон – четката за зъби не ги обезпокоява, получават лакомства в изобилие и са си издълбали великолепни къщички в зъбките на момченцето. Двамата дръзки пакостници са много колоритни… Вадете четката и пастата за зъби, приятели, предстои ви близка среща с Пук и Чук!

5. „Газпром“, Юрген Рот Кои са хората, които дърпат конците в „Газпром“, и какви връзки имат те в Германия и Европа? С какви мрежи разполага компанията и защо европейските правителства безропотно се подчиняват? Авторът на бестселъри Юрген Рот разкрива зависимостите и назовава „кукловодите“. Среща се с посветени, които за пръв път проговорят за машинациите на империята „Газпром“. Защото и тя споделя отговорността за това, че в Русия се потъпква свободата на словото и няма демократична култура. Явно обаче този факт не притеснява нито бизнес партньорите, нито правителствата, а империята успява да изнудва всички ни. Защото спира кранчето на газта на всеки, който не се подчинява.

6. „Важни решения“, Джордж Буш Увлекателно откровение на 43-ия президент на САЩ Джордж Уокър Буш за всички важни решения, оформили президентството и личния му живот. Джордж У. Буш заема президентския пост в САЩ в осем от най-важните години в американската история. Решенията, взети в Овалния кабинет, влияят на хората в цял свят и определят времето, в което живеем. Президентът Буш кани читателите в губернаторския си офис в Тексас в нощта на оспорваните избори през 2000 г; качва ги на борда на „Еър Форс 1″ в часовете след най-опустошителното нападение над Америка след Пърл Харбър – 11 септември; допуска ги в ситуационната стая в миговете преди началото на войната в Ирак и им показва Овалния кабинет, където е вземал спорните си исторически решения относно финансовата криза, урагана Катрина, Афганистан, Ирак; споделя и за други проблеми, оформили първото десетилетие на ХХІ век.

7. „Тайната на Тюдорите“, Кристъфър Гортнър „Тайната на Тюдорите“ e завладяващ исторически трилър. През 1553 година Англия е място, изпълнено с опасности. Крал Едуард VІ е на смъртно легло. Към короната се стремят Елизабет, нейната полусестра Мери и братовчедка им лейди Джейн Грей, манипулирана от могъщия си свекър. В центъра на драмата се озовава Брендън Прескът, двайсетгодишен сирак, отгледан от прислужниците в провинциалния замък на херцога на Нортъмбърланд. Брендън е изпратен в двора, за да служи на синовете на херцога, и една от първите задачи, които му възлагат, е да предаде тайно съобщение на Елизабет. Скоро обаче нейният закрилник Уилям Сесил го убеждава да започне да работи за принцесата, а в замяна обещава да му помогне да разбули тайната на произхода си. Заобиколен от измами и лъжи, Брендън осъзнава, че трябва да избере на чия страна да застане, защото проблемът за наследяването на трона бързо се превръща във въпрос на живот и смърт… и то не само за потенциалния монарх.

8. „Алексис Зорбас“, Никос Казандзакис Тъй като нямам договор с определен срок с живота си, отпускам спирачката, когато стигна при най-опасната стръмнина. Животът на всеки човек е една железопътна линия, с нагорнища и надолнища, и всеки разумен човек пътува по нея със спирачка; ала аз, и в това се състои моето достойнство, началство, съм захвърлил отдавна спирачката си, защото не ме плашат мен карамболите; карамболи наричаме ние, работниците, дерайлирането. Да пукна, ако обръщам внимание на карамболите, които правя; ден и нощ препускам с пълна пара, правя си кефа, па макар и да се пребия и да стана на парчета. Какво губя? Нищо. Та нима, ако карам умната, няма пак да се пребия?! Ще се пребия. Тогава – огън бий!

9. „Споделен Живот“, Джоди Пико Баща пожарникар, майка юрист, първороден син и прекрасна дъщеричка Кейт. Идеалното семейство. Да, но нищо никога не е напълно идеално. Кейт се нуждае от много грижи и се налага семейството да създаде още едно момиченце със специални качества. Ражда се Ана, чийто живот неизбежно и непрестанно е свързан с този на Кейт. Двете живеят един споделен живот, докато тринайсетгодишната Ана решава, че не издържа повече и подава съдебен иск срещу родителите си. В житейската игра се включва и адвокат, който ще изиграе важна роля при вземането на решения. Една житейска драма, която може да сполети всеки. Как ще постъпите, ако сте на мястото на майката, на бащата, на Ана, на Кейт, на адвоката, на съдията?… Джоди Пико, сама изправяла се пред подобна дилема, търси отговори на невъзможни въпроси. Поставя ги и на читателя, изпитва неговите чувства, предизвиква откровеността му, завладява мислите му и създава роман, който разтърсва, но и пречиства човешкото у всеки от нас.

10. „Косата днес“, Жоро Петков „Косата днес“ е богато илюстрирано практическо ръководство за официални прически, в което най-приложимите тенденции за сезона са подбрани и представени от коафьора на звездите – Жоро Петков. Албумът е насочен както към фризьорите, които искат да надградят уменията си, така и към дамите, на които им предстои специален случай. Вдъхновен от 10-годишния си творчески път, Жоро Петков разкрива невидимите детайли на официалната прическа, отработени върху различни типове лица и модели, за да Ви помогне да постигне перфектен резултат за на-кратко време.

* платена публикация

Коментари

коментар(а)