Кои са здравословните храни и напитки за мъжете | Новини – praznuvam.com – Новини – praznuvam.com | Кои са здравословните…

20
Добави коментар
vikito
vikito

Трябва да отбележим, че за мъжете важат същите принципи за здравословно хранене, както и при жените, т.е. всичко е наред ако в дневното меню са включени достатъчно зеленолистни зеленчуци, плодове, яйца и риба. За напитки препоръчваме – млечни шейкове, сокове и вода…

Следейки отношението на двата пола към храната, с ръка на сърцето можем да кажем, че жените обръщат по-голямо внимание на храната, която приемат, било то в името на запазването на добрата фигура или подведени от модата за хранене със здравословни продукти. Пък и да си признаем разбирането на мъжете за вкусна храна често се разминава със здравословните й качества… Тези, които се занимават с фитнес обаче знаят, че продуктите, които приемаме, са от особено значение не само за килограмите, но и за мускулната маса и физическата форма. Ето някои предложения за здравословна храна и напитки за мъже.

Здравословни храни, подмладяващи мъже
Има дълъг списък от здравословни хранителни добавки за мъже, които ако не ви подмладят, то поне ще ви запазят по-дълго да изглеждате, така както в момента. На първо място поставяме  зеленчуците – те са много полезни и са пълни с антиоксиданти. Специалистите по хранене препоръчват на пример хапване на домати всеки ден, особено сега, когато е сезонът им. Доматите намаляват риска за появата на рак и сърдечносъдови заболявания. Броколи и зелен фасул също са много здравословни храни. Броколи се препоръчва за намаляване на нивото на холестерола, а зеленият фасул е богат на витамин С, витамин К, манган и омега-3 мастни киселини и др. Мъжете пък, които ядат риба и морски дарове редовно, имат много по-малък шанс за проблеми със сърцето, диабет или високо кръвно. Казват, че морската храна помага и на потентността. Не трябва да забравяте, че яйца и пилешкото са на почит за силния пол – те са пълни с протеини, приемът на калории се контролира лесно, а колкото до холестерола – всичко умерено няма да навреди. Мъже, тук искаме да ви припомним и нещо, което жените знаят добре – яйчният жълтък е много добър за зрението и прави чудеса с косата. Зехтинът пък наистина ще ви подмлади, ако освен в храната си, понякога го използвате и върху кожата.

Здравословни напитки за повече енергия
На първо място, за да сте във форма и кондиция пийте много вода. Дневният прием на вода е необходимо да е най-малко 12 чаша на ден. Друга опция за здравословна напитка е млякото. То е богато на калций и протеини, полезно е за костите и намалява риска от остеопороза (макар, че е по-характерна за жените). Хубавото на млякото е, че може да се приема под различни форми – в натурален вид (топло или студено), в млечни шейкове, коктейли, кремчета и десерти. Ред е да споменем полезността на фрешовете и смутитата, освен пълни с витамини, те повишават тонуса и ни зареждат с енергия. Кафето и зеленият чай са сред най-добрите избори, когато се нуждаете от допълнителни сили и енергия.

След като знаете, какво е добре да хапвате и пийвате всеки ден, идва най-сложното, да го направите. Оставете фаст-фуд храните и наблегнете на здравословната и по възможност на приготвената в къщи храна. Продуктите, които споменахме ще ви помогнат да направите тялото си по-здраво, а умът – по-бърз. А пък и жените харесват мъже, които знаят как да се грижат за себе си.

Автор : kozmetikata.com

Сподели във Фейсбук