Мацка на деня: Мила Йовович! (снимки) | Teenproblem.net

16
Добави коментар
incheto
incheto

Милица Йовович е актриса, певица, моден дизайнер и фото модел със сърбо-украински произход, която в момента живее и работи в САЩ. Родена е през 1975 г. в Киев, Украйна в семейството на сръбския лекар Богдан Йовович и украинската актриса Галина Логинова. Семейството се премества в Лондон, а след това през 1981 г. в Сакраменто, Калифорния. Седем месеца по-късно се установяват в Лос Анджелис, Калифорния.

Мила прави своя дебют като актриса, когато е на 13 години в телевизионната продукция на Дисни „The Night Train to Kathmandu“. По същото време започват да излизат нейни снимки на кориците на редица модни списания, което слага началото на нейната кариера като фото модел. През 1988 г. Йовович се снима във филма „Two Moon Junction“. През 1991 г. Мила Йовович участва в приключенския филм „Завръщане в синята лагуна“.

На 16-годишна възраст Мила Йовович се омъжва за актьора Шон Андрюс, но бракът им е прекратен не след дълго. През 1997 г. тя сключва брак с режисьора Люк Бесон, с когото се развеждат две години по-късно.