Лаптоп HP EliteBook 8470p се предлага на цена 2 204 лева от PCSHOP.BG. Гаранцията на Лаптоп HP EliteBook 8470p е 36 месеца.

2
Добави коментар
magi91
magi91

Лаптоп HP EliteBook 8470p
Елитен модел без компромиси в производителността.

Името на серията на този лаптоп на HP подсказва, че това е елитен модел. На практика това е една от най-мощните мобилни работни станции на компанията, която е оптимизирана за работа с Windows 7 Professional (новата Windows 8 Pro също работи отлично). Подходящ е за архитекти, графични дизайнери и инженери, които използват сложни и ресурсоемки графични приложения.

Корпусът на модела е покрит с алуминиева сплав — целият е сив, без черната рамка около екрана, а капакът е с интересна радиална шарка. Самото шаси е изработено от магнезий. Имайте предвид, че устройството отговаря на военните изисквания за изпускане, вибрации, прах, надморска височина и висока температура, така че няма от какво да се притеснявате, където и да се намирате, както и да го използвате. Сигурни сме, че това ще се оцени високо от професионалните бизнес потребители, за които сигурността и надеждността са от голямо значение.

Както ще видите по-надолу, всички останали характеристики на 8470p също са на високо ниво. Дисплеят на модела е 14-инчов (35,6 см) с висока разделителна способност — 1600 х 900, фонова подсветка и антиотразяващо покритие. Над него се намира уеб-камера с резолюция 720p. Клавиатурата е с големи и плоски бутони от островен тип, така че можете удобно да въвеждате текст без да допускате грешки от неволно натискане на съседни клавиши. Отделна цифрова клавиатура липсва, но под основната клавиатура е разположен четец на пръстови отпечатъци. Клавиатурата е защитена от разливане на течности. По средата, между клавишите B, G и H, ще забележите черна навигационна „пъпка“ Pointstick (позната ни от моделите на Lenovo), изработена от твърда гума и с два отделни бутона (намират се в горната част на тъчпада). Самият тъчпад е голям, има бутон за включване и изключване, поддържа работа с жестове и двупосочно скролиране, а двата му бутона са отдолу (бутоните са общо четири). Звукът се осигурява от стерео високоговорители (SRS Premium Sound Pro) и два цифрови микрофона за заглушаване на фоновия шум при запис.
Сред портовете ще откриете два порта USB 3.0, порт USB 2.0 с възможност за зареждане на външни устройства при изключен лаптоп, комбиниран порт eSATA/USB 2.0, DisplayPort, FireWire (1394а), разширителен слот Express Card/54, аудиожак за слушалки, аудиожак за микрофон, аналогов видеоизход VGA, конектор за докинг-станция, порт за модем (RJ11), конектор за втора батерия, слот за карти памет (SD, MMC), гигабитов мрежов порт (Intel 82579LM), оптично устройство (SuperMulti DL DVD+/-RW). Виждате, че тук присъстват разширителни интерфейси, типични за професионалните устройства (HDMI е заменен от DisplayPort например). Комуникационните възможности се допълват от безжична карта (поддържа стандартите 802.11 a/b/g/n и работи в два обхвата — 2,4 и 5 GHz) и Bluetooth 4.0 модул.

Процесорът на EliteBook 8470p е Intel Core i7 3520M с тактова честота 2,9 GHz и кеш-памет от трето ниво 4 MB (чипсет Intel QM67 Express) — най-бързият двуядрен процесор за лаптопи, базиран на архитектурата Ivy Bridge (процесори Intel Core от трето поколение). Поддържа се технологията Hyper-Threading за обработка на четири процесорни нишки едновременно (ОС съответно „вижда“ четири логически процесора). Честотата може да се повишава автоматично чрез Turbo Boost до 3,4 GHz при работа на двете ядра и до 3,6 GHz при работа само на едното от ядрата. Поддържат се още хардуерна виртуализация VT-d и VT-x, Quick Sync, AVX и др. В процесорния чип е интегрирана графична карта — Intel HD Graphics 4000 (350-1350 MHz с Turbo Boost), която не разполага със собствена видеопамет, но споделя част от оперативната и кеш-паметта с процесора. Максималното топлоотделяне на процесора (включително вградената графика) достига 35 W. В модела обаче е вградена и втора отделна (или така наречената дискретна) графична карта — AMD Radeon HD 7570M със собствена памет от 1 GB GDDR5. Това е карта от среден клас за лаптопи, която поддържа DirectX 11, OpenGL 4.1, Direct Compute 11, OpenCL, AMD HD3D и др. С тази карта ще можете да играете по-тежки игри при резолюция 1366 x 768 и настройки за средна или по-ниска детайлност. Поддържа се декодиране на MPEG-4 AVC/H.264, VC-1, MPEG-2, Flash, MVC, DivX и XviD видео с висока разделителна способност. Картата включва и HD аудиоконтролер за предаване на HD аудио през HDMI и DisplayPort интерфейс.
Оперативната памет на модела е 4 GB, DDR3, 1600 MHz (SODIMM слотовете са общо два, така че лесно можете да я увеличите, ако се налага). Твърдият диск е бърз и с голям капацитет — 750 GB, SATA II, 7200 об/мин.

Едва ли ще ви учуди и това, че операционната система на HP EliteBook 8470p е Windows 7 Professional (64-битова версия). С нея обаче получавате и много допълнителен софтуер, което е типично за устройствата на HP — Microsoft Office 2012 (активира се след закупуване на продуктов ключ), Microsoft Office Starter (включва Word и Excel с намалена функционалност), Microsoft Security Essentials и др. И тъй като системата е предназначена за бизнеса, особено много е наблегнато на сигурността и лесното управление — вграден TPM чип за сигурност, четец за пръстови отпечатъци, HP ProtectTools, HP Recovery Manager, HP Support Assistant, HP Disk Sanitizer, HP 3D DriveGuard и др.

Теглото на лаптопа е 2,25 кг, а захранването се осигурява от 6-клеткова литиево-йонна батерия с капацитет 62 Wh, която позволява автономна работа до 9 часа.

HP EliteBook 8470p е мощна мобилна работна станция, която е сглобена от топ компоненти, оптимизирани за върхова производителност и сигурност — бърз двуядрен процесор, отлична графична карта, дисплей с висока резолюция, памет с голям обем, разнообразни и нестандартни разширителни интерфейси, здрав и елегантен корпус и един куп помощни инструменти и програми на HP. Цената на модела е висока, но си заслужава всяка стотинка.