Велик ден в хотел Jenny 3 *-Халкидики, Гърция! 5 Нощувки със Закуски, Вечери и празничен Обяд на Топ цена от 158 лв. !

1
Добави коментар
europe1997
europe1997

kolektivni.bg казва:
 Ако все още не сте решили къде да прекарате почивката си, а ви е омръзнало еднообразието, ние имаме привлекателно предложение. Дестинацията, която ви предлагаме се намира само на 330 км. от София, а времето е подходящо за почивка от края на май до септември. Това е перлата на Гърция -полуостров Халкидики.

 „Върнах се.Чувствам се като на друга планета … и в друг век.

В Халкидики ще намерите още естествена природна красота, топло гостоприемство и различни видове забавления. За привържениците на спорта има възможности като голф, ветроходство, яхтинг, риболов или алпинизъм по скалистите местности на полуострова.

    Туристическата дестинация е известна със своите постижения по отношение на екологията. Халкидики е награждаван ежегодно от Европейския Съюз с „Син флаг“заради изключително чистите си крайбрежни зони. Отличието на ЕС се присъжда на най-екологично чистите региони и в това отношение полуостровът е първенец сред гръцките туристически дестинации.   

    История и забележителности на Халкидики   

    Халкидики получава името си от Халкис, град-държава, някога представлявал голяма сила на остров Ебоеа (днес Еввиа). На полуострова е имало селища още от 4000г. пр.н.е., като най-старите жители тук са били тракийци и пеласгийци.   

    В духа на елинските традиции, за Халкидики се носят много легенди. Според митологията Халкидики е мястото, където са се водили големите битки между Зевс, другите олимпийски богове и децата на Гея, богинята на Земята, и Уран.   

    Единият от ръкавите на Халкидики, полуостров Касандра, получава името си от Касандър, владетел на Македония. Другара част, Ситония, е кръстена на Ситон, синът набогът на моретата – Посейдон, а името на третата идва от гиганта Атос, който е известен с това, че хвърлил огромен камък по Зевс, но не го улучил.