Зимен квинтет за тънка талия – health.bg – Здравето от А до Я – Храненето – здраве, хранене, диета, зеленчуци,

7
Добави коментар
boreca6
boreca6

Зимен квинтет за тънка талия

health.bg
29-01-2013

Правилното хранене е важно за целия организъм, но всички се оправдаваме, че през зимните месеци няма достатъчно пресни плодове и зеленчуци и затова ни се „налага” да хапваме вредни неща.

Ами истината е, че който иска да поддържа талията си и през студеното време, може да го направи със сезонните представители на фауната.

Предлагаме ви 5 храни, които горят мазнини:

Моркови – заменете месото с моркови, за да намалите количеството на приеманите калории. Може да ги използвате като станкс – нарежете няколко моркова на пръчици, полейте ги с лимонов сок, за да не потъмнеят, поставете ги в плик или кутия и си ги хапвайте през деня. Може да ги варите, печете, готвите на пара.

Лук – той е чудесен за намаляване на теглото, тъй като съдържа хром, който помага на клетките да реагират на инсулина и също така поддържа нивата на глюкозата под контрол.

Праз – този зеленчук съдържа желязо и калций, който е свързан с коремните мазнини. Добавяйте пюре от праз в супите, за да ги направите по-питателни, без да се добавят калории.

Картофи – въпреки разпространеното мнение, че картофите не помагат при загуба на тегло, всъщност истината е друга. Те съдържат разтворими и неразтворими фибри, които се грижат за „лошия“ холестерол.

Спанак – знаете ли, че спанакът съдържа два пъти повече фибри в сравнение с останалите зелени зеленчуци, което е важно за отслабването? Съдържа също и антиоксиданти, които дават енергия в студените дни.

Може да си направите и секстет от зеленчуци като добавите към изброените храни и репички. Те са малки, но съдържат много фибри и вода, които засищат и намаляват желанието за нездравословна храна.

бутони за социални мрежи