В Рим на Свети ВалентинТуризъм и почивка на най-красивите места по света « Туризъм и почивка на най-красивите места по света

3
Добави коментар
mariyain
mariyain

В Рим на Свети Валентин

Празникът на любовта и виното наближава. Помислихте ли къде ще отведете своята половинка за незабравима почивка? Защо да не отидете в Рим за Свети Валентин? Градът се определя като едно от най – романтичните средища в цяла Европа.

       Рим е известен като италианската столица. Историята на величествената Римска империя може да бъде все още почувствана и преживяна. Колизеумът, Музеят на Ватикана и Историческият музей са сред най – посещаваните обекти в Рим. Ако обмисляте да прекарате Свети Валентин в Рим, вероятно ще решите да посетите испанските стъпала.За да достигнете до тях ще ви се наложи да преминете по улица Via Condotti. Испанските стъпала са известни с провеждащите се там модни ревюта. Всяка дама би останала очарована от разположените по Via Condotti модни бутици. Световни дизайнери от модните къщи Gucci, Armani, Christian Dior и  Dolce i Gabbana предлагат богат и защеметяващ избор от модни дрехи, които ще се харесат и на най – капризната дама. Какво по – хубаво от това да зарадвате нежната половинка с шопинг из модните бутици на Рим? Изключително романтично място в италианската столица е фонтанът познат под названието „Fontana di Trevi“. Италианците все още пазят поверието за магическата сила, която се крие във водите му. Според легендата, ако хвърлиш три монети във фонтана, това ще доведе до щастлив брак или в по – лошия случай – до развод. Разбира се, Свети Валентин е време за любов, не за раздяла. За да създадете истинско романтично настроение, посетете римските замъци. Сант Анжело се намира в близост до Ватикана. Царствената постройка е известна като Мавзолеят на Адриан. Ако решите да бъдете в Рим за Свети Валентин, отделете време за Систинската Капела. Мястото е познато като хранилище на творби на известните художници Рафаело и Микеланджело.

    Рим е град, който съхранява италианския дух и култура. Ежегодно, хиляди туристи идват тук, за да се изправят очи в очи със славното минало на Италия. Почивката в Рим за Свети Валентин ще бъде незабравима и изпълнена с романтика. Първокачественото червено вино и италианската паста ще увенчаят вашия празник.

This entry was posted in Европа and tagged Италия, любов, Рим, романтика, свети валентин. Bookmark the permalink.