Сиско пя на първите награди за хип-хоп у нас

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Рапарът 100 Кила беше избран за най-успешен за 2012 г. на Първите български награди за хип хоп музика и култура. Отличието му беше връчено от американския рапър Сиско, който пристигна специално за събитието.

100 Кила спечели и още една награда, този път в комбинация с Лора Караджова. Двамата бяха отличени за най-добра колаборация за изминалата година, а заслугата за това е песента „Цяла нощ“, която е второто им съвместно парче след ремикса на „Спуснати завеси“.

В категория „Най-добра група за 2012 г.“ отличието получиха Ъпсурт, които през миналата година записаха хита „Бела Жига“.

Българският рапър с гвинейски корени Бобо беше обявен за пробив на годината. Той участва в някои от най-големите хитове през миналата година и беше един от артистите с най-многото номинации за Първите български хип хоп-награди.

За „Най-добър R’n’B артист“ за 2012 г. е избран Майкъл Флеминг – Lexus, познат от изявите си и с Tri O Five и с участието си в големия хит „Баш майсторска“ с рапъра Били Хлапето.

Песента „Дим да ме няма“ на Графа и Бобо с участието на Печенката спечели две награди – за песен на годината и за летен хит. Тя беше определена и за най-популярната песен у нас за 2012 г. според официалната класация на България.

За най-добър реге/денсхол артист/група наградата отиде при Jahmmi.

Освен с уникалното си изпълнение в ексклузивен рап дует с Alex P, Анелия изненада публиката и със своята неузнаваема хип-хоп визия. За да бъде още по-интересна комбинацията, бившият модел Alex P облече небрежно елегантен костюм.
Вижте снимки >>