Морковени курабийки с крема сирене | Gastronom.bg | Рецепти, кухня, диети, заведения, специалитети

1
Добави коментар
gastronom.bg
gastronom.bg

Морковени курабийки с крема сирене
От: Наталия Димитрова

 

Прочетено: 617
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0

за 24 индивидуални бисквитки или 12 слепени сладки:
1 ч.ч. захар (50:50 бяла кристална и кафява)
1 ч.ч. брашно
1 яйце на стайна температура
100 гр масло на стайна температура
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
1 ч.ч. ситно настъргани моркови
1 ч.ч. едро смлени орехи
1/2 ч.ч. стафиди
1/2 ч.ч. сушени червени боровинки
1 ч.ч. фини овесени ядки
 
за крема:
250 гр крема сирене
20 гр масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. ситно смлени орехи
1 ванилия

 

Яйцето се разбива с малка часто от захарта (около 1/4 до 1/3 от чашата). Маслото се разбива с останалата захар, докато се смесят равномерно и гладко (захарта няма да се разтопи съвсем). Прибавя се разбитото яйце и отново се разбива с миксера добре. Брашното се пресява заедно сус солта, содата, канелата, инд. орехче и джинджифила и на части се прибавя към маслено-яйчената смес, като се разбива на ниска степен с миксер.
Фурната се включва на 180 градуса с перка. Към сместа се добавят смлените орехи, настърганите моркови, овесените ядки, стафидите и боровинките. Бърка се хубаво с лъжица или с миксер на ниска скорост, докато съставките се разпределят равномерно в сместа.

Голяма тавичка се застила с хартия за печене. Със супена лъжица се загребва от сместа и се оформят купчинки в тавата на около 2 см разстояние. Купчинките се изравняват отгоре и се оформят с лъжицата като кръгли дискове. Пекат се в загрятата фура 15-18 мин. Готовите сладки са все още леко меки и лепкави, но по краищата са изпечени.

Готовите сладки се оставят да изстинат напълно. През това време се приготвя кремът за слепване. Маслото, крема сиренето, ванилията и пудрата захар се разбиват с миксер до гладък крем. Добавят се смлените орехи и се смесва добре с миксер. От крема се загребва 1 с.л., поставя се върху опаката страна на една бисквита, а отгоре се притиска с втора, така че да се оформи сандвич. Сладките се съхраняват на студено.

 

КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ