Pernik News От 1997 година не е било такаPernikNews.Com От 1997 година не е било така

1
Добави коментар
Boginya
Boginya

15:37 17.02.2013

Колегите от медиите споделят, че от много време насам Перник не е бил толкова обединен. Като също си заслужава да споменем, че толкова разярен българският народ отдавна не е бил.

От известно време насам България започва все повече да напомня за далечната 1997 година. София, Варна. Благоевград, Пловдив, Перник, Пазарджик. Вълната от недоволство все повече се надига. В не един български град сгради на ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН осъмнаха със счупени прозорци. В Пловдив две коли изгоряха. Високите сметки за ток също се „запознаха“ с огъня.

На протеста си поговорихме с много недоволни. Изводите са ясни, но все пак ще ги обощим за вас. Почти всеки е получил двойна сметка за ток. От 32 лева за никаква употреба до 350 лв. за двустаен апартамент. Други пък още не бяха получили сметките си, но бяха решили да са част от гражданското общество. Трети нямаха високи сметки за ток. И все пак приемаха за свое задължение да подкрепят както съгражданите си от Перник, така и всички българи.

Днес България беше будна. Във Варна беше организиран мащабен протест. Перник не остана по-назад. Може би около от 3 до 5 хиляди крещяха, хвърляха яйца и скандираха „МАФИЯ“.

Голяма част от хората са категорични, че недоволството ще има ефект. Готови са да излизат всяка седмица. Сметките си няма да платят.

„Готови сме да се върнем години назад и да стоим с газови лампи. Сметките няма да си платим“, обобщава един от протестиращите. В хода на протеста срещаме майка с количка. Тя ни казва, че не е наясно с половината от написаните в сметката й неща.

„Няма да ги платя! Аз не съм използвала тази HHH енергия. Ще си дам майчинските за сметки, няма да стане!“, казва ни тя.

И майката, както бабата, както младежът и девойката ще са всеки път на улицата. Категорични са. Те ще са част от „Маршът на победата“.