Дефицит на ВИТАМИН С » Форум » Мнения | Fhl.bg

22
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Фактори, които подсказват, че ви липсва  витамин С (аскорбинова киселина)Vitamin C :

 

1. Бледа кожа на лицето.
2. Кожата е склонна към възпаления и акне.
3. Устните без червило имат синкав оттенък.
4. Кожата започва да се свива и губи своята еластичност, промяна на формата на лицето.
5. Дори и малки рани и ожулвания по тялото се лекуват дълго време.
6. На някои места кожата се бели.
7. Появява се „гъша кожа“ (кожата е груба, грапава, със силно подчертан релеф, мръсносивкава поради окислението на роговото вещество, суха)
8. Кожата на лактите, бедрата, седалището и коленете е груба и суха.
9. Дори при леки охлузвания и натъртвания кожата посинява.
10. Ускорява се образуването на бръчки.
11. Пушачи.

12.Склонност към разболяване,слаб имунитет

13.Умора, отпадналост, безапетитие, мускулни болки, както и по-голяма чувствителност към инфекции,преждевременно стареене, щитовидна недостатъчност,

14.Меки венци, кожни кръвоизливи, капилярна слабост, влошаване на колагена, анемия, и бавно заздравяване на раните.

15.Продължителен дефицит може да доведе до скорбут.

 

От гореспоменатите точки става ясно, че витамин С е от съществено значение за красотата, след като определя цвета, структурата и дори способността на кожата да се лекува бързо. Витамин С не само действа, като антиоксидант и неутрализира основните причини за стареене – свободните радикали, но също така активно си сътрудничи с витамините А и Е, като не им позволява да се окисляват. Ето защо, ако сте решили да приемате витамини би било добре да използвате трите витамина в комбинация срещу стареенето.

 

НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ:

 

►Витамин C-500 Now Foods

►Витамин C-1000 Now Foods

►AMIX Vitamin C-1000

►Витамин С-500 Nature’s Bounty

►Vitamin C SWANSON

Важно е да знаете, че разрушителното действие на свободните радикали, които блокират аскорбиновата киселина, се засилва от фактори като: умора, стрес, безсъние, консерванти в храната и химически добавки (като изкуствени оцветители), някои лекарства, нежелани съвременни екологични условия и лоши навици.
Не на последно място идват и топлите сезони, по време на които кожата ни често е подложена на ултравиолетовите слънчеви лъчи, които също я състаряват и изхабяват.

Как мислите, защо ръцете, шията и лицето издават възрастта?

Защото те са под влияние на ултравиолетовите биохимични процеси. В резултат на това кожата губи своята еластичност, става суха и груба, покрити с петна и бръчки. Ако, обаче, обогатявате организма си с аскорбинова киселина (Витамин C), който стимулира обновяването на клетките на кожата и допринася за образуването на колаген, кожата ще се върне към своята твърдост и еластичност.
Но Витамин С не е необходим само за да изглеждате добре. На първо място тялото се нуждае от него, като материал за съединителната тъкан, от която са образувани сухожилията, кръвоносните съдове и мускулите.

Рекордьорът по съдържание на Витамин С – е шипката,следвана от грозде, лимони, портокали ,папая,киви,червени чушки ,брюкселско зеле,магданоз,броколи и т.н.

 

Още по темата :Хубава кожа ,но как?