eMODNO със звездите на наградите „Оскар“ 2013 » eMODNO мнение

5
Добави коментар
svetla58
svetla58

Най-престижните филмови награди – „Оскар”, бяха раздадени за 85-и път на пищна церемония. „Оскар“ за най-добър филм взе „Арго“ на Бен Афлек, а наградата обяви от Белия дом самата Мишел Обама, която разпечата плика от видеоекрана. Статуетка за най-добра мъжка роля получи Даниъл Дей-Луис за президентското си превъплъщение в „Линкълн“ на Спилбърг.

Най-добра актриса стана младата Дженифър Лоурънс за „Наръчник на оптимиста“. „Оскар“ за поддържаща женска роля взе Ан Хатауей за изпълнението си в мюзикъла „Клетниците“. „Оскар“ за поддържаща мъжка роля бе даден на Кристоф Валц за ролята му в „Долби тиътър“. Анг Лий стана най-добър режисьор за „Животът на Пи“, а филмът получи призове и в категориите: „най-добра музика“ и „визуални ефекти”. „Оскар“ получи песента на Адел „Скайфол“ от последната лента за Джеймс Бонд – „007: Координати „Скайфол“. Куентин Тарантино бе отличен за сценария на „Джанго без окови“.

„Оскар“ за пълнометражна анимация получи „Храбро сърце“, а „Хартиени самолетчета“ взе награда за късометражна анимация. При късометражните игрални филми „Оскар“ бе присъден на „Вечерен час“. За късометражен документален филм наградата получи „Иносенте“ . Джаклин взе „Оскар“ за костюми във филма „Ана Каренина“. Статуетката за грим и прически отиде при Лиса и Джуди, работили за „Клетниците“. Награди за звук и звуков монтаж взе Пол Отосон.

Както винаги емоциите покрай филмовите награди са белязани от много звезден блясък на червения килим. Дизайнерските тоалети на дамите, техните прически и грим са сред водещите теми, които се разискват. Тази година нежното съсловие беше заложило на много красиви рокли от новите котюр линии на дизайнерите или официалните предложения от ready-to-wear колекциите за този сезон.

Нека видим на какви дизайнерски творения се спряха звездните дами за Оскарите. Гласувайте за най-добрата визия в анкетата ни!

Преобладаваше палитра от по-класически, пастелни и неутрални нюанси като – бяло, черно, сиво, червено, деликатно розово, измито синьо, златно и сребристо. Много знаменитости заложиха на пищни рокли с шлейфове, като Аманда Сейфрид в Alexander McQueen и Ейми Адамс с разкошна рокля на Oscar de la Renta.

Това определено е годината на Дженифър Лоурънс, която взе своя „Оскар“ за „най-добра женска роля“ с красива рокля на Christian Dior. С елегантна бяла рокля на френската марка се появи и сексапилната Чарлийз Терон. Ан Хатауей носеше нежно творение на Prada.

Кели Роуланд изглеждаше възхитително с котюр рокля в черно и бяло на Donna Karan Atelier. Салма Хайек заложи на шикозна визия в черно и златно, избирайки рокля Alexander McQuеen, a Зоуи Салдана се открои с красиво творение на Alexis Mabille Couture.

Холи Бери избра интересен модел с металически райета на Versace, Сандра Бълок беше със стилна рокля от последната котюр колекция на Elie Saab, а Наоми Уотс се довери на ефектно творение на Giorgio Armani.

В златисто-перлена гама блеснаха: Джесика Частейн с изискана рокля на Armani Prive, Катрин Зита-Джоунс в творение на Zuhair Murad и Кристен Стюарт с нежен модел на Reem Acra.

В по-смела, ярка тоналност бяха Дженифър Анистън – с Valentino, Дженифър Гарнър облечена в Gucci и Кери Уошингтън с коралова рокля на Miu Miu.

Автор: Делица Цонева

[polldaddy poll=6919717]