MFW есен-зима 2013/14: Dolce & Gabbana

2
Добави коментар
sivushka
sivushka

MFW есен-зима 2013/14: Dolce & Gabbana

Едно от най-очакваните ревюта на Седмицата на модата в Милано – това на Dolce & Gabbana – не разочарова почитателите на марката. Защото колекцията за сезон есен-зима 2013/14 носи традиционната за модната къща елегантност, сексапил и артистизъм. Темите, както и при показаните по-рано през тази година мъжки визии, са цветовете на Сицилия и тайните на религията.

 

Модното дуо предлага за дамския гардероб уникални облекла, чиято текстура имитира до съвършенство изцяло облепената с мозайка вътрешна част на катедралата в Монреале, Сицилия. Модният вариант на цветната мозайка идва под формата на принт, релефни материи и трудоемки декорации с пайети и кристали. Всичко това е приложено върху мини и макси рокли, ефирни туники и блузи. Религиозната тематика прелива и във формата на образи на светци, инкрустирани с мъниста върху някои от най-луксозните предложения.

 

 

Колекцията се разгръща в характерните за марката рокли от женствена и съблазнителна дантела в червено, черно и бяло. Дизайнерите предлагат още серия елеганти костюми  от плътна вълна, изградени от късо сако и пола или ултра къси панталонки. Всяка визия е завършена с пищни златни обеци, дълги колиета с обемни кръстове, златни обувки с уникални детайли, както и цветни чанти с мини и среден размер.

 

 

26-02-2013

Автор : Галина Друмева

Снимки : Press