Цистит » Форум » Мнения | Fhl.bg

23
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

 
Какво представлява цистита:
 
►Инфекция на пикочо-половата система, причинен от чревни бактерии.
Видовете цистит са само два – хроничен и остър. Характеризирането на хроничния цистит е по това, че симптомите са периодични и по-леки. При острият цистит неразположенията са доста по-силни и идват бързо.
Симптоми на цистита:
 
►Парене при уриниране, болки, неприятно усещане, често ходене до тоалетната…
Кой е най-застрашен от цистит?
 
►Циститът се среща най-вече при жените, понеже уретрата при тях е по-къса. … Инфекциите на пикочните пътища засягат много от дамите между 18 и 35-годишна възраст. Най-уязвими са бременните жени
Основните причините за получаване на цистит са – замърсяване от околната среда, полов акт,лоша хигиена или настинка. Циститът често води до бъбречни и гинекологични заболявания, също така, и при прием на медикаменти. Задържането на урина, както и трудното изхождане могат да предизвикат цистит.
 
Как да се предпазим от цистит или да облекчим симптомите му:
 

Червена боровинка :най-доброто средство при цистит. Подпомага функцията на пикочо-половия тракт.

Мечо грозде : Успокоява болката и подпомага изхвърлянето на песъчинките от пикочо-половите пътища. За дезинфекция при хроничен цистит.

Царевична коса:лечебна билка с доказан ефект при редица урологични заболявания. Намалява неприятните усещания, свързани с възпалението и ускорява оздравителния процес.Диуретичен ефект и нормализира функцията на пикочния тракт.

Полски хвощ : Подпомага функцията на бъбреците като стимулира отделянето на урина. Предпазва от появата на пясък и камъни в бъбреците. Има кръвоспиращо, запичащо и противовъзпалително действие.

Червен бряст: носи редица ползи за здравето.

Ежедневното консумиране на много течности също може да ви предпази от неприятната инфекция.

Спазване на редовна и правилна хигиена 

Сокът от боровинка намалява риска от възпаление, като спокойно можете да го консумирате всеки ден. 

Ябълков оцет- е изключително ефективен при борбата с цистита. 

Бял равнец-Вземете равни количества от билките бял равнец, арника и стръкове камшик. На 250 мл. вода отговаря една с.л. билкова смес. Оставете да ври 5 минути. След това да кисне един час. Готовата отвара се прецежда и се пие по една чаша, най-добре вечер след вечеря.

Кипва се една бира и към нея се прибавят няколко стръка нарязан на едро магданоз. След като поври няколко минути се оставя да изстине. Сместа се пие топла.
Трябва да се обърнете към лекар още при първите симптоми. При лечението на цистита има три фактора – правилно хранене, добра лична хигиена и приемане на медикаменти. Употреба на противовъзпалителни и антибактериални препарати е задължително.
 
Още по темата: Червена боровинка/Cranberry   Царевична коса -здрави бъбреци  Природни Диуретици | Билки с диуретично действие