колонки

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

„Айляк базар” за размяна на вещи стартира в Пловдив

Пловдивчани, които имат ненужни вещи, могат да ги разменят за такива, които им трябват. Това ще се случи тази неделя на „Айляк базар” в града под тепетата. Сред вещите ще има дрехи, книги или техника. Идеята на организаторите е да покажат, че взаимопомощта между хората и свободният обмен са нещо нормално и естествено, но отдавна забравено от самите нас. Според тях неделното събитие ще е алтернатива на консуматорската култура, която се е превърнала в мода и начин на живот. Размяната на вещи ще се извършва на калдъръмената уличка пред клуб „Мароко“ в Стария град.

Монтират фотоволтаици върху забавачка

Детска градина „Чиполино” в Свищов ще бъде топлоизолирана по проекта „Красива България”. Ще бъде изграден нов скатен покрив с топлоизолация на трите двуетажни сгради на забавачката. Така чувствително ще се намалят топлинните загуби и ще се спрат течовете от покрива. Проектът включва и монтирането на фотоволтаична централа, която ще преобразува слънчевата енергия в електрическа.

Раздават „висящи“ баничка и пломба

Кампанията „висящо кафе” придоби нечувани размери у нас. Бизнесмени ентусиасти от цялата страна предложиха услугите си не само за храни, но и за различни видове услуги. Сред най-атрактивните са „висяща” баничка и пломба. „Развиваме благотворителност от доста време. Даваме закуски на бедни хора и това сега е добра възможност и други да се включат”, разказаха собствениците на баничарницата. Нестандартните благотворителни дейности се предлагат в Пловдив. Освен тях нуждаещите се могат да намерят „висяща супа”, „висящ мед”, както и „висящи билети” за опера.