Малко червено в интериор – стил и разкош

0
Добави коментар
penko
penko

Всеки цвят може да е дързък и да привлича визуално вниманието ни. Дори син и зелен, които са често отпускащи за очите, могат да бъдат модифицирани в драматични и грабващи очите тонове. Един цвят обаче е всепризнат за цар на вниманието без значение нюансите: червено.
Един проблем, който възниква с този силен цвят е, че червеното може да превърне пространството в един всепоглъщащ хаос.
Ползата е, че умерена доза червено може да зареди пространството у дома с енергия, стил и яркост. Как да внесем доза червено и да постигнем желания ефект?
В една голяма всекидневна, цветовата палитра е учудващо неутрална. Да, но всичко може да се преобрази с няколко щипки червен цвят. Слоновата кост в комбинация с тъмен кафяв цвят и черно окупират около 90% от пространството.
Харесва ми как червеното е застъпено само на няколко места, но ефектът му е много силен, особено в контраст със заобикалящата неутрална обстановка.
Окото ведната се спира на солидното червено на седалките на столовете и модерното изкуство. Важно е да забележим, че червеното е навсякъде из стаята и осигурява баланс като в същото време ни позволява да „погълнем“ визуалния разкош на цялата стая.
Червените акценти са в светли и дръзки цветови акценти. Тук искаме да обърнем внимание и на белите мебели с червени възглавнички, съпоставени с червени мебели и бели възглавнички. Червените мебели изглеждат по-малки и сякаш се сливат с къта с камината, което по един или друг начин разпръсква енергията на червените краски. Симетрията в разположението на мебелите позволява да се осигури и доминанта позиция за червеното.
На следващата снимка забелязваме дълбока обстановка, някак е доста тъмна и тежка. Двата стола в червени тонове веднага осветляват и озаряват настроението в пространството.
Важно е, когато се използват дръзки цветовете като червеното е да сме пестеливи и в същото време да избираме баланса.