Ливърпул посреща Тотнъм на „Анфийлд” | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

36
Добави коментар

В самия край на 29-тия кръг на английската Висша лига интереса на зрителите ще бъде съсредоточен върху срещата между Ливърпул и Тотнъм на „Анфийлд”. Това ще се случи в неделя, 10 март от 18.00 часа българско време. Ще успеят ли Ливърпул да зарадват публиката си, или Тотнъм ще удължът невероятната си серия от добри изяви?

Ливърпул

Премиър Лийг остана единствената надежда на Ливърпул да спечелят право на участие в европейските футболни клубни турнири догодина. Те загубиха първо в Купата на Лигата от евентуалните шампиони – Суонзи. Друга изненадваща загуба бе записана и в Купата на Футболната Асоциация, където „мърсисайдци” бяха победени от Олдъм в мач от четвърти кръг. Последното разочарование бе съвсем скоро – миналата седмица. След като загубиха с 2-0 в Русия от Зенит в първия мач от двубоя им за Лига Европа, Ливърпул не успяха да победят с достатъчно категорично в Англия. Мачът завърши с резултат 3-1, но руснаците се класираха, тъй като имат повече отбелязано попадения на чужд терен. Въпреки всичко, резултатите на Ливърпул в последните няколко срещи са добри – победи с 5-0, 3-1 и 4-0 съответно срещу Суонзи, Зенит и Уигън. В първенството „мърсисайдци” се намират на сравнително задна позиция – 7-мо място с 42 точки, на 5 от челната петица. У дома се представят по-убедително и имат 7 победи, 3 равенства и 4 загуби. Това им дава надежда, че днес могат да постигнат добър резултат срещу сериозните си опоненти. Контузени футболисти, които пропускат срещата, са Фабио Борини, Мартин Кели и Брад Джоунс.

Тотнъм

Тотнъм правят много добро впечатление в последните си изяви. В последните си 6 мача те записаха 5 победи и едно равенство, което не бе толкова фатално. То бе записано срещу Лион в мач реванш от 1/16-финал на Лига Европа след като „шпорите” бяха победили у дома. Така те си гарантираха място в следващата фаза. Там те срещат сериозна съпротива в лицето на Интер. Настроението в отбора на Тотнъм е много добро и с право. Последната седмица те надиграха Арсенал в дербито на северен Лондон с 2-1. Място в топ 2 изглежда като реална цел, тъй като вторите Манчестър Сити се намират на само 4 точки отстояние. Като гост лондончани се представят не по-малко солидно и имат 8 победи, 2 равенства и 4 загуби. Сандро и Том Хъдълстоун са контузени, а Емануел Адебайор, Клинт Демпси и Муса Дембеле са все още под въпрос.

Първата среща между двата отбора този сезон завърши с победа за Тотнъм с 2-1. Мисля, че с оглед на постоянството, което те показват в последните си мачове, те имат добър шанс да постигнат добър резултат днес. Залог за победа за тях определено има много добра стойност.

Прогноза: Тотнъм @4