И най-добрият плаж в света е… – Класации – Peika.bg

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Всеки си има своя най-любим плаж, но замисляли ли сте се кой е всеобщият любимец? Плажът, който е успял някак си да се хареса на възможно най-много хора въпреки капризната човешка природа и изобилието от претенденти?

Може би малко учудващо, плажът, събрал най-много гласове и положителни оценки от туристи в портала TripAdvisor, не е Копакабана, Ипанема или Саут Бийч в Маями. Всъщност нищо, което да ви звучи познато.

Плажът на зайците (Spiaggia dei conigli) – малък, сякаш недокоснат от човека и времето плаж на остров Лампедуза, край бреговете на Сицилия, Италия. Ето това е въплъщението на плажното съвършенство. Водата е наситено тюркоазена на цвят, а пясъкът – ослепително бял. До Плажа на зайците може да се стигне само с лодка, а човешкото присъствие е сведено до минимум. Това е и едно от малкото места по средиземноморското крайбрежие, където костенурките карета карета снасят яйцата си (може би сте виждали тези костенурки по плажовете на остров Закинтос). 

Ето и пълната класация, в която учудващо има британски, но нито един гръцки или турски плаж:

1. Плажът на зайците, Сицилия

2. Грейс Бей, Търкс и Кайкос (британски острови в Карибско море)

3. Плажът Уайтхевън, Австралия

4. Бая до Санчо, Бразилия

5. Плая Фламенко, Пуерто Рико

6. Плая де лас катедралес, Рибадео, Испания

7. Лопес Мендес, Бразилия

8. Плажът Подкова, Бермуда

9. Плаж Ийгъл, Аруба

10. Плаж Росили, Уелс 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да следите всички вдъхновения за пътешествия, плажове и лятно настроение!