Григор Димитров загуби от Новак Джокович :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
387
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Снимка: кадър live.robinwidget.com

Григор Димитров бе близо, но за съжаление загуби своя седми мач срещу световния №1 Новак Джокович – 6:4, 2:6, 3:6, пише Gong.bg.

Гришо изигра изумителен първи сет, в който напълно надигра сърбина и закономерно поведе в резултата. За съжаление обаче Димитров не успя да задържи високото ниво на игра, а и в същото време Джокович намали грешките си и в крайна сметка достигна до обрата и мястото на четвъртфиналите на турнира.

Като цяло българинът бе този, който задаваше темпото на игра и този, който търсеше развръзката в разиграванията. Повечето негови грешки и опита на Ноле обаче бяха решителни за поражението.

Това бе и последният официален турнир за Григор през 2017, а след силния финал на годината почти сигурно той ще завърши сезона в топ 20. Димитров все пак остава в Париж, тъй като продължава участието си в надпреварата на двойки.

Джокович пък поне засега запази първото място в световната ранглиста, което може да загуби още след турнира в Париж при положение, че не достигне финала, а Анди Мъри спечели Мастърса.

Ето и как се разви трисетовата битка между Димитров и Джокович:

Първия сет 4:6

Мачът започна с бърз сервис гейм за Джокович, след който Димитров също записа първия си гейм, обръщайки нещата от 15:30.

В третия гейм българинът демонстрира, че е влязъл отлично в мача, избираше верните решения и стигна до два брейкбола при 15:40. Вторият от тях бе реализиран и така Гришо поведе с пробив аванс.

За съжаление обаче той не успя да затвърди преднината си, пропускайки куп шансове затова в маратонски гейм, продължил над 14 минути. В него Димитров не успя да се възползва от цели шест геймбола, допускайки няколко двойни грешки и играейки почти изцяло на втори сервис. Така при втория си шанс за пробив сърбинът успя да спечели важната точка и да изравни за 2:2.

 

Тази развръзка явно не притесни българина, който и в следващия гейм продължи да бъде по-добрият тенисист на корта и този, който търси завършващите удари. Последва нов маратонски гейм, в който Гришо пропусна три брейкбола. След тях Джокович стигна до първия геймбол, който обаче отиде бързо в историята с двойна грешка. След поредното равенство и нова грешка на сърбина, Григор отново имаше шанс за пробив, който този път бе материализиран с агресивна игра и бекхенд уинър на мрежата.

Отново Димитров бе в ситуация да се бори за затвърждаване на пробива и този път той бе безапелационно материализиран. След грешка на първото разиграване последваха четири перфектни точки за Гришо и гейм за 4:2.

Хасковлията започна чудесно и седмия гейм, повеждайки с 30:0. Джокович все пак спаси ситуацията и спря серията на съперника си.

Григор също взе следващото си подаване и по този начин накара сърбина да сервира за оставане в сета. Ноле отново имаше трудности с ретура на българина, но все пак взе подаването си и на свой ред накара Димитров да сервира за сета.

Това обаче изобщо не притесни българина, който продължи великолепната си игра, поведе с 40:0, след което при втория си сетбол бекхенд уинър по правата значеше 6:4 и сет в негова полза.

Втори сет 2:6

За съжаление вторият сет започна лошо за българина. Джокович взе подаването си за 1:0, след което постигна пробив. Нищо не предвещаваше това при 40:15 за Димитров, но точка за Ноле и двойна грешка на българина доведе до изравняване, след което нови две грешки на Григор значеха 2:0 за съперника.

В третия гейм Димитров отново подобри играта си, последва поредния маратонски гейм, в който обаче хасковлията изпусна два шанса за връщане на пробива.

Джокович поведе с 40:15 и изглеждаше, че лесно ще стигне до 3:0. Двойна грешка доведе до 40:40. Последваха две възможности за рибрейк, но Ноле се справи и в крайна сметка успя да стигне до преднина от 3:0.

Григор спря негативната серия със спечелен сервис гейм, а при последната точка в него Джокович получи контузия в коляното. Това доведе до медицински таймаут, а след него Ноле демонстрира, че проблемите няма да му попречат поне за момента и поведе с 4:1.

След още два гейма за сервиращите, Григор трябваше да се бори за оставане в сета, а за съжаление в този момент след няколко грешки допусна втори пробив и така сетът приключи при 2:6.

Трети сет 3:6

Решителната част започна с бърз гейм за Джокович, а за съжаление сценарията се повтори и сърбинът отново постигна ранен пробив. Непредизвикана грешка при наглед лесно воле на мрежата даде две точки за пробив пред Ноле при 15:40. Втората такава бе материализирана и №1 в света поведе с 2:0. Пробивът отново бе затвърден след гейм на 30 и Гришо вече изоставаше с 0:3.

Подобно на втория сет, и тук Димитров спря серията на съперника в четвъртия гейм като успехът в него не дойде лесно. След 40:15 Ноле стигне до изравняване на два пъти преди Гришо все пак да вземе подаването си за 3:1.

В тези моменти обаче Джокович просто бе по-добрият на корта и без особени проблеми стигна до 4:1.

Григор повиши нивото си, намали грешките и взе следващия гейм, а в същото време опита да се противопостави и в сервис гейма на съперника. Феноменален ретур доведе до 40:30, но последва грешка от ракетата на българина и Джокович се доближи само на гейм от успеха в мача.

Българинът взе своя гейм и накара съперника да сервира за успеха в мача.

Това не бе никак лесна задача като Димитров опита всичко, за да върне пробива в последния момент. При 40:30 изглеждаше, е мачът е завършил, но Ноле прати лесна топка в мрежата. След грешка на Гришо при втория мачбол обаче Джокович вдигна победоносно ръце.