Локумки с бяло вино

0
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Локумки с бяло вино

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. свинска мас
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 ч.ч. брашно
1 ванилия
пакетче локум – 200 г
100 г пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка и към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се до разтваряне на съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с пресято брашно. Налива се бялото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Локумът се нарязва на малки хапки. От тестото се правят малки топчета, във всяко се слага по парченце локум и се затваря така, че локумът да не се вижда.

Локумките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса, до порозовяване. Още топли се овалват в пудра захар, омесена с ванилия.

Продукти:
свинска мас, вино, сол, захар, брашно, ванилия, локум, пудра захар

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »