Папата – двойник с американски комик

3
Добави коментар
mignews
mignews

Новоизбраният папа Франциск има брат близнак в Холивуд и той се казва Джефри Тамбор. Комедийният актьор, който е част от звездния екип на мегапродукциите „Хелбой“ и „Да срещнеш Джо Блек“, е лика-прилика на аржентинския кардинал Хорхе Марио Берголио, избран на 13 март да наследи на Светия престол абдикиралия Бенедикт ХVІ.

Въпреки че родената през 1944 г. американска знаменитост и появилият се на бял свят през 1936 г. висш духовник по документи имат различни родители, мнозина зевзеци са склонни да вярват, че Джефри и папата всъщност са отрочета на един баща. „Физически двамата си приличат като две капки вода и е напълно възможно да имат близка роднинска връзка“, твърдят холивудските таблоиди. Най-доволни от външната прилика са маститите продуценти, които доволно потриват ръце от възможността да направят мегапродукция за живота на бившия кардинал на Буенос Айрес, като за ролята му имат перфектен кандидат. „Помпозен филм за новия папа не само ще напълни киносалоните и джобовете на десетки в Меката на киното, но и ще заличи огромната пропаст между Ватикана и световната филмова столица, която се появи през 2004 г., когато касовата продукция на Мел Гибсън „Страстите Христови“ разтърси християнския свят“, отбелязват запознати с тънкостите в играта.

Кардиналите гейове са в ужас от избора на кардинал Берголио за нов понтифик. Аржентинският кардинал е известен като яростен противник на мъжката любов, който с дадената му власт е на път да отреже главата на хомолобито във Ватикана. Според неофициални източници именно обратните свещеници са принудили предишния папа да напусне покоите на Светия престол. Те били убедени, че на конклава ще успят да пробутат тяхно протеже за нов водач на Католическата църква, но по всичко изглежда, че сметките им излязоха криви.

„Мъжката любов е неморална и е в разрез с плановете на Бога. В никакъв случай не трябва да се позволяват еднополови бракове, както и гейове да осиновяват деца“, категоричен е Берголио в речите си пред миряните преди години. Позицията му не се е променила и до днес, убедени са негови приближени. „В негово лице бившите му колеги кардинали и обикновени свещеници ще срещнат яростен враг, който до края на дните си ще се посвети основно на изкореняване на педерастията от лоното на Католическата църква“, твърдят запознати с идеите на първия в историята латиноамерикански папа.