Стъклени интериорни врати – един добър избор

1
Добави коментар

При избора на стъклени интериорни врати, независимо от дизайна на всяка врата, винаги се комбинират прозрачността и лекота на материала със силата, необходима за този продукт. През последните години вратите от стъкло стават все по-популярни, поради своите отлични естетически качества и многото варианти на декорация. Поради спецификата на материала, те са идеални за монтаж във всякаква среда, включително на места с висока влажност като бани, сауни или басейни. Благодарение на специалната обработка на стъклото, тези интериорни врати лесно издържат на екстремални температури, а изящният външен вид позволява инсталирането им в големи и скъпи сгради – входове на търговски центрове и хотели. Но не само обществените сгради може да се похвалят с тях – вече и много офиси имат стъклени врати. Този вид интериорни врати са станали нещо обичайно като алтернатива на кухите (от дърво или MDF) и все повече и повече собственици ги използват, за да украсят домовете си.

Многообразието при изработването на стъклени врати поразява. Те са навсякъде около нас, в магазини, банки и офиси, ние просто ги отваряме и затваряме. От една страна, голямото им разнообразие позволява широкото им използване; от друга страна, ни позволява да придадем на помещението индивидуалност – те много добре допълват и подчертават интериора.

Стъклени интериорни врати могат да бъдат изработени от различни видове стъкло, което само по себе си ще се отрази на външния им вид. Напълно различно изглеждат врати с един и същ дизайн, изработени от прозрачно, непрозрачно, цветно или текстурно стъкло. С помощта на гравиране, цветно покритие или матиране на стъклото могат да бъдат направени снимки и орнаменти, което прави отделните врати уникални.

Врати могат да бъдат изработени и от извито като дъга стъкло, което ще подчертае особеностите в дизайна на някои помещения.

Най-предпочитани са плъзгащите се стъклени врати, които имат неоспоримо предимство: те не могат да причинят нараняване, тъй като посоката на отваряне не съвпада с посоката на движение на преминаващия през тях.

Изисканият им дизайн позволява тези интериорни врати да се превърнат в елегантно и модерно допълнение към почти всяка стая. И колкото по-големи са, толкова по-красив ще изглежда дизайна. Стъклените врати помагат да се спести място в малките стаи. При плъзгането настрани те изискват по-малко пространство, отколкото стандартните врати на панти. Това, както се оказва, е много удобно. Чрез поставянето им може да се реализират някои необичайни решения в интериора, което се дължи на факта, че тези врати са в състояние едновременно да изпълняват няколко различни функции. Тези функции включват: предоставяне на отделни зони, разпределение на няколко стаи в един сектор, обособяване на допълнително помещение.

Те изглеждат много прилично и са много представителни, затова толкова често можем да ги видим в бизнес центровете. Удобство е една от основните причини, поради които плъзгащи се стъклени интериорни врати често се използват в търговските центрове. Често се предпочитат модели с датчици за движение, което се отнася основно за супермаркети.