Марчело Абонданца поема „Фенербахче“

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Марчело Абонданца ще води от следващия сезон турския „Фенербахче“ (Истанбул), разкриха медиите в родината на треньора – Италия. В момента специалистът е начело на азербайджанския „Рабита“ (Баку), където играе националката Добриана Рабаджиева.

Въпреки че наскоро обяви, че е готов да прекъсне работата си на клубно ниво, за да се съсредоточи върху ангажиментите си към Българската федерация по волейбол (БФВ) и поставеното му като цел класиране на олимпийските игри в Рио де Жанейро ’16, Абонданца ще продължи да съчетава и двете длъжности. „Вярвам, че има години, в които е важно да бъдеш треньор само на националния отбор, и други години, в които нямаш толкова много ангажименти, когато можеш да приемеш и клубен“, бе позицията на италианеца през февруари.

Любопитното е, че от следващия сезон и четирите отбора от Истанбул ще имат италиански треньори. Освен „Фенербахче“ останалите са „Галатасарай“, който се води от Масимо Барболини, „Екзашибаши“ – от Лоренцо Мичели, и „Вакъфбанк“ – от Джовани Гуидети.