90 дневна диета

1
Добави коментар
tigelito
tigelito

90 дневна диета

Публикувано на: 2013-03-07 21:35:01 ; Прочетено: 1748 път/и

Както се досещате от заглавието тази диета е точно за 90 дни и Ви гарантира отслабване от 18 до 25 килограма. Ограничение в количеството на храната, с която се храните може да няма, но бъдете сигурни, че ефекта ще е по-малък, отколкото приемането на по-малки количества храна. Тази диета е относително лека и всеки един, който има желание би се справил с нея. Най-важното е да се спазва и следва комбинацията между храните и правилно да се заменят дните.
Тези хора, които са с високо кръвно налягане след няколко седмици спират да приемат медикаменти, защото кръвното им се стабилизира значително.
Ако през първите 10 дни ефект няма и килограмите си стоят същите, не се отказвайте в никакъв случай. Покажете, че имате воля и дух да постигнете желаните резултати.
Цикъла на диетата продължава точно 90 дни и нито един повече. След тези 90 дни трябва да направите почивка също от 90 дни и след този отдих, можете да повторите цикъла още веднъж.
Задължително е закуската да е изготвена само от плодове. След това препоръчвам и използването на био продукти за отслабване, като например Акай Бери (може да се използва през периода на 90 дневната диетa и през тези 90 дни, в които се почива). Причината да се използват плодове за закуска е, че организма ни черпи плодова захар от тях, която е изключително необходима за нервната система. Също така тази захар може да си я набавите сАкай Бери от Biovea.
 

Цикли на хранене:

Организма е изграден точно и ясно и неговите изисквания към храненето са изградени по същия начин. Някои от изследванията, правени до момента показват, че метаболизма на човека има 3 цикъла:
– От 04.00ч. до 12.00ч. Времето, през което организма се пречиства
– От 12.00ч. до 20.00ч. Цикълът на хранене
– От 20.00ч. до 04.00ч. Храносмилателен цикъл
Цикъл на пречистване на организма (от 04.00ч. до 12.00ч.)
Консумирането на храна по време на този цикъл трябва да е минимално, но задължителното условие е да присъстват плодове. В плодовете има много благоприятни за организма съставки, а един от основните плодове, които се използват в процеса на отслабване е Акай Бери. Той е отглеждан в далечните гори на Амазония и действа изключително благоприятно. По-силен от него е единствено Маки Бери.
 

Цикъл на Хранене (от 12.00ч. до 20.00ч.)

По време на този времеви участък можем да се храним неограничено. Тук е важно не какво приемаме, а как го приемаме. Задължително трябва да се спазва времетраенето между отделните хранения. В деня на белтъците, трябва да има 4 часа пауза между храненията, а когато се консумират бобови варива и растения, трябва да има приблизително 2 часа пауза. По време на деня, в който се консумират плодове , трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене. В този аспект приемането наАкай Бериили Маки бери се счита за едно ядене. Промеждутъка между храненето трябва да е между 1-2 часа.
 

Храносмилателен цикъл (от 20.00ч. до 4.00ч.)

Както се подразбира от заглавието, по време на този вид цикъл организма храносмила и усвоява храната. Задължителното условие е да не се яде нищо. Ако волята Ви не издържи и сте много гладни можете да се почерпите с чаша чай, без захар, Акай Бери или Маки Бери и в краен случай някакъв плод .
 

Дните на хранене и тяхната последователност:

Тези дни се водят едни от най-важните в цялата картина на тази диета. Спазването, редът и комбинацията между храните и хранителните режими ще Ви накарат да се почувствате невероятно и ще има видими резултати.
 

Като цяло диетата представлява:

4 дни, в които се храним редовно и 1 ден изцяло воден, на всеки 29 дни. Началото на тази диета винаги трябва да е с белтъчен ден, след него веднага е бобовия ден, на трето място се нарежда въглехидратния и на последно място, но не по важност е плодовия ден.
Цикъла, описан по-горе се повтаря цели 29 дена и след това на 30-тия ден се пие само вода.
 

Ден 1 – Ден за приемане на белтъчини:

В него трябва да присъстват храни, богати на белтъчини: карфиол, месо, червено цвекло, кашкавал, яйца, домати, млечни продукти и мляко, зеле, спанак, соя, ряпа и др.
Белтъчините са изградени от аминокиселини и са с големи молекули. Основните храни, в които се съдържат тези аминокиселини са в растителните и млечните продукти. Нашия организъм не може да произвежда 8 от въпросните аминокиселини и затова ние трябва да си ги набавим по един или друг начин. Ние препоръчваме и консумирането на био продукти от Biovea. Белтъчините са ни нужни, за да растем, защото от тях е изградено тялото ни (мускули, нокти, коса, кожа), както и за много важни процеси в нашия организъм.
 

Примерно Меню:

Закуска – Тя трябва да е изградена от следните храни – Консумира се само един вид плод (2 портокала, 2 мандарини, 2 банана, 2 ябълки, 2 таблетки Акай Бери, купичка ягоди или малини). Най-важното е да не се смесват плодовете при тяхната консумация. Избирате един от плодовете и ядете само от него.

Обяд – Набляга се на белтъчните. Печени пържоли – 2 броя, без значение от вида месо. Може да се консумират също риба и морски деликатеси. Към тези основни храни се добавят филия хляб, зеленчуци или неограничено количество салата която да е с по-малко подправки. Варени яйца – 2 броя, може и бъркани или на очи, салата от задушени зеленчуци и вода. Сирене, кашкавал, кисело мляко също могат да са включени в обедното Ви меню. Като край на яденето се пие бульон от различни супи, като зеленчукова, гъбена и много други.

Вечеря – При нея специфичното е, че се консумира същото като на обяд, но в двойно по-малки количества.

Малко повече информация за протеиновите дни: Всякакво месо, всички морски дарове и риби, извара, яйца, кашкавал, сирене и всякакъв вид млечни продукти. Бульона е задължителен и е възможно да се хапне парче хляб.
 

Ден 2 – Ден за варива и бобови храни:

Продуктите които трябва да се консумират са леща, грах, картофи, ориз, царевица и зрял боб.
 

Примерно меню:

Закуска – Повтаря се закуската, както в първия ден.

Обяд – Приемат се варива, като зрял боб (без месо), всички видове зеленчуци , неограничено количество салата и хляб.

Вечеря – Консумира се отново само половината от това, което сте приели на обяд.

Важно при този ден е, че на всички тези варива се слагат придружаващите ги подправки. Те са необходими за организма и не трябва да се избягва тяхното използване, но все пак количеството трябва да е в нормите. Друго важно е, че може да се похапва и парче хляб. Основните правила на 90 дневната диета са строгото спазване на редуването на храненията и това да не се смесват плодовете.
 

Ден 3 – Така наречения въглехидратен ден:

Продуктите, които се използват са захар, пица, спагети, тестени изделия и други. Енергията на организма се образува основно от въглехидратите. Те подобряват умствените умения и стабилизират нервната система. Много е важно да отбележим, че при консумацията на голямо количество въглехидрати, но липсата на достатъчното движение на тялото, в организма се натрупват мастни депа. Може да се консумират също торти и други сладки неща. Ето затова тази 90 дневна диета е толкова популярна и не е тежко нейното прилагане, защото хората могат да си похапват от всичко.
 

Примерно меню:

Закуска – Както сами предполагате – Плодове и отново правилото да не се смесват.

Обяд – Зеленчукова пица, подправки и вода. Солен сладкиш голям колкото пица. Зеленчукови сосове и спагети, кетчуп или сос, но без месо.

Вечеря – Препоръчва се сладкиш в малко количество – 3 или 4 парчета, 3 топки сладолед или малко шоколад.

Най-общото за въглехидратните дни е, че можете да консумирате продукти, произведени от брашно – бисквити, хляб и тестени изделия, зърнени култури – просо, елда и малко ечемик, различни видове зеленчуци и сладки изделия, като парче шоколад или шоколадови бонбони.
 

Ден 4 – Плодов ден:

Както се знае плодовете съдържат много енергия и витамини, които Ви карат да се чувствате изключително добре. Също така те действат като щит за повечето болести. Този ден ще Ви стане любим в целия цикъл на 90 дневната диета. Най-важното през този ден е да не се смесват плодовете, като се яде от един вид, да не се прибягва към друг, независимо от количеството, а за закуска, обяд и вечеря може да си изберете по един вид плодове, които да ядете. През плодовия ден няма никакви ограничения в количеството и консумацията на видовете плодове, единственото правило е да не се смесват. Също така можете да консумирате освен пресни и сушени плодове.
 

Ден 29 – Така наречения воден ден:

Този ден се среща 3 пъти в целия цикъл на90 дневната диетаи се пада винаги след плодовия.
Това е един от най-тежките дни през тази диета, но ефекта от него се усеща мигновено, може да отслабнете до 2 килограма за 1 ден.
 

Основни правила, към които трябва да се придържаме, за да има ефект от тази 90 дневна диета:

Много точно трябва да се придържаме към последователността на дните, както са изброени по-горе. Проверявайте един път в месеца кръвното си налягане, дори го измерете преди да започнете диетата. Да не се спират таблетките за високо кръвно налягане, без консултация със специалист. Когато си приготвяте храната за тази диета, използвайте подправки и маслиново масло. Стриктно спазвайте часовете между отделните хранения, а ако случайно не издържите и огладнеете може да похапнете един плод или да изпиете чаша натурален сок (в никакъв случай газирана напитка). Заместител на едно хранене – изпийте една чаша плодов сок. Както по-горе написахме строго забранено е пиенето на газирани напитки. Винаги пийте кафето и чаят без подсладители и захар. По време на хранене не се пие вода или чай, половин час след основното хранене може да си го позволите. Не си позволявайте да пиете мляко между отделните хранения, защото то е заместител на едно хранене. Не прекалявайте със солта. По време на тази 90 дневна диета се постарайте да се движите повече и да приемате био продукта за отслабване Акай Бери, защото движението е здраве.
 

Плюсове и минуси:

В тази диета режима е доказан и на практика може да отслабнете между четири и осем килограма на месец, разбира се, ако стриктно сте спазвали правилата на диетата. Основното предимство на тази диета е, че организма Ви не се лишава от нищо важно за него. Минусите са единствено във водния ден, защото е доста тежък, но той се повтаря само 3 пъти в целия цикъл.

 

Подобни статии

Публикувано на: 2013-03-08 11:26:59 ; Прочетено: 2026 път/и

Едно от най-често търсените неща в Google е „как да отслабна в корема“. Мазнините в корема всъщност са най-опасните – освен естетичното влияние, големите обиколки на талията са индикатори за едно – болести, болести, болести. […]

Публикувано на: 2013-03-07 21:24:28 ; Прочетено: 1221 път/и

Здравословните храни трябва да станат част от нашия живот. Боровинките са плодове, които могат да се ядат самостоятелно, пресни или сушени, както и смесени с разнообразни храни и напитки. […]

Публикувано на: 2013-03-04 19:04:59 ; Прочетено: 938 път/и

Консумацията на грозде е свързана със здравословните навици на хранене и по-високия прием на хранителни вещества, според проучване, представено от Академията по хранене на изложението във Филаделфия.
[…]

 

Все още няма отзиви.