Мацка на деня: Жизел Бюндхен (снимки) | Teenproblem.net

15
Добави коментар
incheto
incheto

Жизел Каролине Бюндхен е бразилски супермодел от немски произход. Тя е смятана за най-известния и скъпоплатен модел в света. кариера й започва през 90-те години на миналия век с появявата й по билбордове, списания и телевизионни предавания. В момента тя е лице на над 20 модни марки от различни страни като САЩ, Русия, Бразилия, Италия, Франция, Мексико, Испания, Турция, Южна Корея, Германия и Швейцария. Жизел е спечелила над 30 млн. долара в периода от юни 2005 г. до юни 2006 г. Също така тя има и рекорд в книгата на Гинес в категорията „най-богат супермодел на света“ с нейните 150 млн. долара.

Жизел е родена в южния бразилски град Трес де Майо в Хоризонтина, провинция Рио Гранде до Сул. Родителите й са Валдир и Ваня Бюндхен, и двамата германци по произход . Тя има пет сестри – Ракел, Грациела, Габриела, Рафаела и близначката й Патриция.

Първоначално започва да тренира волейбол и обмисля да играе в бразилския отбор „Согипа“. В училище е била по-слаба от съучениците си и те са й казвали Оливия Палито (португалския вариант на Олив Ойл, приятелката на Попай моряка). Най-интересната история за нея е откриването й за професионалната мода. Бразилски моден агент я забелязва, когато е на 14 години и яде БигМак в МакДоналдс.