Безплатен Хостинг

7
Добави коментар

Много хора се чудят защо съществува платен хостинг след като има безплатен?
Кой би си купил хостинг ако може да си вземе безплатен?

Отговора е че както навсякъде другаде безплатен (хостинг) обяд няма.
Плащането на дадена услуга гарантира нейното качество, ето защо можете да очаквате проблеми ако решите да използвате безплатен хостинг.

Някои от нещата които безплатния хостинг  ви предоставя като „бонус“ са:
1. Бавен сайт – свързаността се плаща, когато хостинг провайдъра ви има много клиенти, те си поделят ресурсите на сървъра (вижте Какво е хостинг за повече информация). Поделят си изчислителното време, поделят си дисково пространство, поделят си и скоростта на доставяне на данните след като веднъж вече са изчислени. Колкото повече клиенти има хостинг провайдъра – толкова по – малко ресурси остават за всеки един от тях.
2. Нестабилен сайт: Безплатния хостинг бидейки безплатен не гарантира никакъв uptime (времето в което сайта ви ще е достъпен за света). Всеки един момент сайта ви може да бъде свален поради неизправност на хостинга ви.
3. Хостинга може да изчезне – как ще се почувствате ако един ден сайта ви просто изчезне? Не можете да си вземете данните, сайта го няма, поддръжката не отговаря? Това може да се случи с безплатен хостинг тъй като нещата са направени на добра воля.

Естествено това са само част от нещата които трябва да ви притесняват, когато посегнете към безплатния хостинг. В никакъв случай не твърдим че е задължително да имате проблеми с даден хостинг. Просто често ги има. Затова проверете добре фирмата, от чиито хостинг услуги възнамерявате да се възползвате.

Платения хостинг от своя страна има един голям недостатък – ПЛАТЕН Е!
И въпреки това да ви се струва просто (решавате дали давате сумата или не и ползвате) съвсем не е така.
Платените хостинг услуги могат да донесат други проблеми – добра начална цена, която да ви подмами и след това плащане на солидни суми.

Затова добре помислете дали искате платен хостинг или безплатен хостинг, бъдещето на сайта ви зависи от това.

Успех!