Гентос(Gentos) таблетки х40 | Afya.bg

0
Добави коментар
vania.eneva
vania.eneva

Гентос таблетки представлява хомеопатично лекарствено средство, предназначено за третиране на остри и хронични заболявания на простатата ( доброкачествена хиперлазия на простатата, простатит) , на пикочния мехур (слабост на пикочния мехур, цистит) и смущения на уриниране (желание за уриниране, желание за уриниране през нощта, непълно уриниране).

Винаги прочитайте листовката преди употреба! 

Подходящ за: 

Възрастни и деца

Активни съставки:

трепетлика ( Populus) D1, палма сабал (Serenoa repens) D6, бучиниш (Conium) D6, калиев йодид (Kalium iodatum) D12 и железен пикрат (Ferrum picrinicum) D12. 

Дозировка:

Приемат се под езика 30 минути преди или 1 час след храна за по-добър ефект.

Доброкачествена хиперлазия на простатата

възрастни

Първоначално се приема 4 пъти дневно по 1 таблетка. След подобряване на състоянието приемите се редуцират на 2 пъти дневно за 3 месеца.

Простатит

възрастни

Остър простатит:Първоначално се приема 4 пъти дневно по 1 таблетка. След подобряване на състоянието приемите се редуцират на 2 пъти дневно за 3 месеца
Рецидивиращ простатит: Първоначално се приема 4 пъти дневно по 1 таблетка. След подобряване на състоянието приемите се редуцират на 2 пъти дневно за 2 седмици.

Цистит и слабост на мехура

възрастни и юноши,
деца

Първоначално се приема 4 пъти дневно по 1 таблетка. След подобряване на състоянието приемите се редуцират на 2 пъти дневно за 2 седмици.

За деца първоначално се приема 4 пъти дневно по ½ таблетка. След подобряване на състоянието приемите се редуцират на 2 пъти дневно за 2 седмици.

 

Слабост на мехура: Първоначално се приема 4 пъти дневно по 1 таблетка. След подобряване на състоянието приемите се редуцират на 2 пъти дневно за 3 месеца.

Смущения в уринирането  (изпускане, нощно уриниране, непълно уриниране)

Възрастни и юноши

Първоначално се приема 4 пъти дневно по 1 таблетка. След подобряване на състоянието приемите се редуцират на 2 пъти дневно за 3 месеца.

деца

За деца първоначално се приема 4 пъти дневно по ½ таблетка. След подобряване на състоянието приемите се редуцират на 2 пъти дневно за 2 месеца.

Предупреждения:

Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Клинична подкрепа:

В резултат на проведени 11 клинични проучвания е направен ясен извод за следните ефекти на приложение на Гентос с продължителност поне 1 месец.

-размерът на простатата е намален значително след 1 месец от лечението;

-честотата на болезнените синдроми (болка в уретрата, перинеална болка, простатна болка) при пациенти с простатит значително е намаляла с 37-66,7%;

-значително подобряване на качеството на уриниране;

-подобряване качеството на живот и мъжката полова функция;

-значително намаляване на обема на остатъчна урина при пациенти с първоначален остатъчен обем <100мл с 83,3% и при пациенти с първоначален остатъчен обем > 100мл с 56-60%. 

Прочети още