Бъдете здрави и елегантни с помощта на морските алги

3
Добави коментар

Бъдете здрави и елегантни с помощта на морските (японски) алги

Едно от чудесата на живата природа – това са  морските алги, известни още като живи кристали, японски кристали, захарни гъби и други.

Всички тези наименования се отнасят за едно и също нещо – това са прозрачни гъби, чиято консистенция прилича на желе.

Така изглеждат морските алги

Морските алги живеят във вода, в която се слагат по няколко 5-6 до 8 стафиди и захар.

Тези уникални гъби се отглеждат в домашни условия в стъклени буркани – може от компот, може и трилитрови. В никакъв случай не трябва да поставяте морските алги в метален съд.

Ако използвате компотен буркан, трябва да поставите 3 дървени лъжици алги. Не се използва метална лъжица, а само дървена. Заливате ги със студена вода.

Слагате 4-5 дървени лъжици  захар, стафиди – 5 – 6 до 8 броя.

Ако използвате 3-литров буркан, дозата трябва да бъде 3 пъти по-голяма.

Похлупвате ги с капак, по който има дупки, за да дишат.

Всеки ден в един и същи час, който е удобен за вас трябва да извършите следната процедура:

С пластмасова цедка прецеждате водата от буркана в друг буркан или кана. Алгите падат в цедката. Вие ги промивате под слаба струйка течаща вода. Връщате ги обратно в буркана. Досипвате с 2-3 дървени лъжици захар и ги заливате с прясна вода.

Водата, която е престояла 24 часа при морските алги  и сте я изцедили от буркана се пие и тя е онова полезно и здравословно нещо, което ще ви помогне да бъдете здрави и елегантни.

Един път седмично, докато морските алги са в цедката, вие измивате буркана, изхвърляте стафидите и го зареждате отново със стафиди и 5-6 лъжици захар.

Морските алги се подхранват, благодарение на захарта и на стафидите. Ако  не ги захраните по този начин, ако имат допир до метални предмети и ако не ги промивате всеки ден, те ще загинат.

Морските алги не трябва да стоят на постоянна светлина и на пряк слънчев огрев. Дръжте ги в тъмно помещение на стайна температура, в някой по-голям шкаф. Да получават светлина само, докато ги промивате и отново ги оставете на тъмно.

Трябва да знаете, че морските алги зареждат водата с невероятно полезни вещества, които помагат в най-разнообразни направления.

За да има ефект от тяхното действие, вие трябва да пиете ежедневно водата на морските алги в продължение най-малко на 5 до 6 месеца. Можете да го правите целогодишно.

Хубаво е да приемате водата на глътки на гладно, преди ядене, колкото пъти дневно искате. Количеството полезна вода зависи от големината на буркана. През горещите дни, можете да съхранявате прецедената вода от морските алги в хладилник. Когато не е топло,  на стайна температура.

Морските алги не се продават. Потърсете някой, който има вкъщи. Понеже те се размножават и увеличават своето количество, лесно може да ви отделят 3 дървени лъжици, за да си оглеждате и вие.

Даже не е желателно да ви искат пари, но ако решите,  вие можете да подарите нещо на човека, който ви ги даде – да му купите пакет  захар, стафиди или нещо друго.

Морските алги оказват благотворно влияние върху кръвообръщението и действието на сърцето.

Те регулират кръвното и освобождават от неврози.

Подобряват тена на кожата и изчистват различните лишеи, петна, екземи и акне.

Когато започнете редовно да пиете водата от морските алги, вие ще прочистите стомаха и червата от вещества, които предизвикват загниване.

За да има максимален ефект от морските алги

Освен това все по-рядко ви се ядат сладкиши, защото захарта във водата ви набавя нужното количество въглехидрати и по този начин спирате да консумирате вредни захарни изделия.

Така регулирате кръвната захар и отслабвате.

Ако започнете да пиете вода от морските алги, няма да се разболеете от рак. Ако имате диабет, водата на морските алги не е подходяща за вас.

Не се колебайте да си намерите една или две дози от морските алги, за да бъдете здрави и елегантни!

 

сподели бутон