Неделно дерби в Серия А между Интер и Ювентус | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

27
Добави коментар

Вниманието на всички фенове на италианския футбол е приковано върху вълнуващия двубой от 30-тия кръг на Серия А между Интер и Ювентус. Можете да го наблюдавате пряко от „Джузепе Меаца” в неделя, 30 март от 16.00 часа българско време. Ще успеят ли Интер да напреднат в класирането с важни три точки тук, или Ювентус ще се доближат още по-близо до титлата в Италия тази година?

Интер

Вече има сериозна опасност тима на Интер да остана извън топ 3 на класирането на италианската Серия А и по този начин да не участват в Шампионска Лига за втора поредна година. За момента те имат 14 победи, 5 равенства и 9 загуби, които им носят общо 47 точки и 5-то място. Веднага зад тях, със същия брой точки, са Рома и Лацио, а топ 3 е на отстояние от 7 пункта. Все пак „нерадзурите” имат леко предимство, тъй като са играли един мач по-малко от останалите отбори в челото на класирането. В последния си мач Интер надиграха Тотнъм с 3-0 в редовното време в мач от осминафиналите на Лига Европа. Така те вкараха двубоя в продължения, където обаче англичаните отбелязаха много скъп гол на чужд терен и макар Рикардо Алварез да се разписа за 4-ти път за Интер, те отпаднаха от надпреварата. На тях им остана да се борят в италианското първенство и в купата, където са полуфиналисти. Интер не се представят чак толкова убедително като домакин – имат 7 победи, 6 равенства и 1 загуба. Голям е списъкът с контузени футболисти в състава на домакините – Диего Милито, Юто Нагамото и Здравко Кузманович, а Хуан Хесус е контузен.

Ювентус

Ювентус са абсолютния доминатор в Италия тази година. Имат записани 20 победи, 5 равенства и само 4 загуби. Така с 65 точки те са временни водачи в класирането, на 9 точки пред преследвачите им Наполи 9 кръга преди края на сезона. „Старата госпожа” върви убедително към защита на титлата си от миналата година. Също така – те вече са четвъртфиналисти в най-престижния европейски футболен клубен турнир след като отстраниха Селтик на осминафинал с общ резултат 5-0. Следващият им опонент е по-сериозен и определено битката ще е огромно предизвикателство пред възпитаниците на Антонио Конте. Притеснителен е фактът, че гостуването на немците е само 3 дни след днешния сблъсък. Не е изненада, че Ювентус са най-добрия гост в италианското първенство със своите 9 победи, 3 равенства и 2 загуби. Симоне Пепе, Никлас Бендтнер и Мартин Касерес са контузени, а Джорджо Киелини е под въпрос за днешния мач.

Първата среща между двата тима през сезона завърши с изненадваща победа с 1-3 за Интер като гост. Напоследък, обаче, техните изяви са колебливи и непостоянни. Това определено няма да им помогне срещу най-силния тим в първенството за сезона. От друга страна, Ювентус имат много важно гостуване на Байерн Мюнхен във вторник, което не могат да пренебрегнат и затова ще имат едно на ум. Мисля, че равенството е доста вероятен изход.

Прогноза: равенство @3,3